Utställningar
Tidigare
Här ser du våra tidigare utställningar.
Här ser du våra tidigare utställningar.
I utställningen Låt hundra blommor blomma visades textila verk av Elsa Pärs-Berglund tillsammans med verk av de samtida konstnärerna Shabnam Faraee och Josefin Gäfvert.
I utställningen Nordiskt mode nu: Stickat och tryck visades en ny generation nordiska modeskapare som arbetar nyskapande och visionärt modedesign i gränslandet mellan mode och konst.
Det regnar drakfjäll var en separatutställning med konstnären Lap-See Lam. I sitt konstnärskap utforskar Lam hur idéer om Kina förmedlas i västvärlden genom designade miljöer och föremål. I utställningen visades VR-verk, skuggspel och skulptur.
År 2022 års upplaga av utställningen Ung Svensk Form kännetecknades av humor, intelligens och utforskande hantverk.
Design migrerar som idéer, material och produkter. Utställningen Migration visade andra perspektiv på museets historiska samlingar.
Basutställningen Röhsska museets formhistoria berättade om formens utveckling under 200 år – en kronologisk stilhistoria med omkring 1000 designklassiker.
Ett festmonument med hemliga rum. En tonåring som söker sin identitet. En plats som spelat ut sin roll. Visionerna för vad framtidens Brunnsparken ser väldigt olika ut när arkitekter tänker fritt kring en av Göteborgs mest omdebatterade platser.
I början av 2020 presenterade Röhsska museet en utställning med Londonbaserade researchgruppen Forensic Architecture. I utställningen visades tre brottsmål där studion bidragit med bevismaterial genom att använda arkitektur- och designstrategier.
Vad pågår på den unga designscenen i Sverige idag? I utställningen Ung Svensk Form 2020 visades verk från produktdesign till konsthantverk.
I utställningen Katja of Sweden lyftes den mönsterrikedom som formades av modemärket fram.
Svart Rya – ett verk av Pasi Välimaa visades på Röhsska museet mellan 29 februari och 17 maj 2020. Det ikoniska verket är en monokrom trasrya i monumentalt format av en av Nordens främsta textilkonstnärer.
I utställningen Ocean Plastics visades olika designprojekt där formgivning ses som en del av lösningen, snarare än problemet.
Nytt i samlingen lyfte ett urval av de senaste årens nyförvärv av formgivare och konstnärer som skapat uppseendeväckande design.
Formgivaren Fredrik Paulsen tolkade begreppet demokratisk design genom stolen som föremål. I utställningen bjöds besökarna in att snickra stolar.
Torsten och Wanja Söderbergs pris 2018 tilldelades den isländske designern Brynjar Sigurðarson.