Tillgängligheten på museet

Vi finns i Tillgänglighetsdatabasen.

Parkering

Parkera på Heden, P-hus Avenyn med infart via Kristinelundsgatan eller P-hus Lorensberg. Det finns även enstaka platser på gatorna runt museet. För dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade är närmaste parkeringsplats på Götabergsgatan och Kristinelundsgatan.

Färdtjänst

Färdtjänstens bilar kan stanna precis framför museientrén. Det är en trottoarkant i varierande höjd. Det är även bra att känna till att det är ojämnt underlag med kullerstenar på trottoaren.

Ledsagare

Det är fri entré för ledsagare.

Hundar

Ledhundar och assistenthundar är självklart välkomna på museet. Vi är tacksamma om du meddelar receptionen vid ankomst, på så sätt blir vi medvetna om att det finns hundar inne på museet.

Rullstol

Rullstolsparkering finns i källarplan bredvid barnvagnsparkeringen. En enklare rullstol finns att låna, fråga i receptionen.

Förvaringsmöjligheter

I källarplan finns det särskilda ytor för att parkera barnvagnar och rullstolar. Förvaringsskåp finns i två olika storlekar, invändiga mått är: bredd: 40 cm, djup: 50 cm, höjd: 40 cm respektive 53 cm. Stora väskor får ej tas med in i utställningssalarna. Det finns inte möjlighet att lämna in större väskor i receptionen.

Toaletter och skötbord

Toaletter finns i källarplanet. Två av dem är tillgänglighetsanpassade och även utrustade med skötbord. Du når toaletterna via entrén från Vasagatan eller från receptionen.

Visningar anpassade för olika funktionsvariationer

Information om tecken- och syntolkade visningar kommer inom kort.

Anpassade lokaler

Om du har nedsatt hörsel finns enheter som förstärker ljudet i Auditoriet. De kan användas med egen hörapparat eller med vanliga hörlurar. Fråga i receptionen om du behöver låna enhet.

TA DIG RUNT PÅ MUSEET

Karta

På varje våningsplan i anslutning till hissen hittar du en planskiss över våningsplanen.

PUNKTSKRIFT
I receptionen finns tre häften med punktskrift för utlån. Häftena innehåller introduktionstexter till utställningen Inspiration Östasien.

Hissar

Museets alla våningsplan och utställningar kan nås med hiss. Den nya hissen går mellan gatuplan, källarplan och receptionen och har hissmåttet 190 x 140 cm. Den andra hissen finns i det centrala trapphuset med måtten 115,5 x 190 cm. Den hiss som går mellan de tillfälliga utställningshallarna i entréplan och våning ett har måtten 127 x 222 cm.

Trösklar

Det finns inga eller mycket låga nivåskillnader i utställningarna.

Dörrar

Alla dörrar i museibyggnaden har antingen automatiska dörröppnare eller är uppställda. Kontakta museets värdar om du behöver extra hjälp med framkomligheten i huset.

Sittplatser

Låna gärna en museipall i receptionen. Det finns sittplatser på alla våningsplan, men inte i alla utställningshallar.

Språk

I museet finns information på både svenska och engelska. För information på övriga språk inklusive tecken- och syntolk kontakta receptionen inför ditt besök.

Har du frågor som rör tillgängligheten i museet?
Mejla info.rohsskamuseet@kultur.goteborg.se eller ring receptionen på 031- 368 31 50.

Upplev museet digitalt

Introduktion till museet (syntolkad)
Vad har en designstol och en kundkorg gemensamt? I en kortfilm undersöker vi bland annat det här och vår pedagog Dalia Ismail visar några föremål från samlingen som berättar om vad museet är och vill vara.

Introduktion till 1700-talets former (syntolkad)
Vår intendent Josefin Kilner ger en introduktion till den nya basutställningen.

Introduktion till 1700-talets former (teckenspråk och talad svenska)

Nyöppnad utställning där du får ta del av museets rika 1700-talssamling där några av föremålen aldrig tidigare visats. En guidning som även berättar lite om arbetet bakom, hur man bygger en ny utställning. I samarbete med Teckenspråksforum Medborgarkontor. Klicka här för att se filmen.

Introduktion till Inspiration Östasien (teckenspråk och talad svenska)

Följ med på en guidad visning bland Buddhastatyer, snusflas-kor, kinesiska dräkter, nordisk design och japanskt konsthant-verk. I samarbete med Teckenspråksforum Medborgarkontor. Klicka här för att se filmen.