Välkommen till ditt digitala museum!

Här hittar du Röhsska museets digitala verksamhet. Vi har samlat ihop våra digitala resurser – från museets omfattande samlingar där du kan botanisera bland verk och föremål från olika tider till berättelser och nyheter i sociala medier. Välkommen att uppleva museet utan att behöva lämna soffan!

Sök i våra samlingar

Digitala samlingar

Drygt 10 000 av föremålen i Röhsska museets samling är tillgängliga och sökbara via museets digitala webbkatalog. Välkommen att botanisera bland objekt från när och fjärran!

Möt oss på Google Arts & Culture

Google Arts & Culture

Upptäck museets historia och samlingar på Google Arts & Culture - en av världens största online-plattformar för museer och kulturinstitutioner.

Möt oss på Facebook

Facebook

Välkommen till vår Facebook-sida som dagligen uppdateras med aktuella händelser, nedslag i museets samlingar och berättelser om design och konsthantverk.

Möt oss på Instagram

Instagram

Välkommen till Röhsska museet på Instagram! Här berättar vi om objekt, formgivare och designklassiker. Missa till exempel inte #formfredag där vi lyfter fram spännande form från museets alla vrår.

Möt oss på YouTube

YouTube

Välkommen till vår YouTube-kanal där du hittar rörligt material från vår verksamhet, som intervjuer från Torsten och Wanja Söderbergs pris, 3D-scanning av föremål och mycket mer.

Möt oss på Twitter

Twitter

Tillsammans med våra kollegor på Göteborgs stadsmuseum, Göteborgs konstmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet har vi ett konto på Twitter för att nätverka och berätta om det mesta av det bästa från våra verksamheter.

Tips!

Vem är din favorit?

Visste du att du kan söka på formgivare i vår digitala samling? Du hittar dem i bokstavsordning, från Aina och Alvar Aalto till Lasse Östman. Kika gärna runt och hitta din favorit!