Välkommen till ditt digitala museum!

Här hittar du Röhsska museets digitala verksamhet. Vi har samlat ihop våra digitala resurser – från museets omfattande samlingar där du kan botanisera bland verk och föremål från olika tider till berättelser och nyheter i sociala medier. Välkommen att uppleva museet utan att behöva lämna soffan!

Aktuellt

Forensic Architecture

Upptäck vår aktuella utställning Forensic Architecture genom filmade introduktioner, intervju och föreläsning. I utställningen visas tre brottsmål där studion bidragit med bevismaterial genom att använda arkitektur- och designstrategier.

Sök i våra samlingar

Digitala samlingar

Drygt 10 000 av föremålen i Röhsska museets samling är tillgängliga och sökbara via museets digitala webbkatalog. Välkommen att botanisera bland objekt från när och fjärran!

Aktuellt

Inspiration Östasien

I Inspiration Östasien samsas föremål från en av Europas äldsta museisamlingar med samtida formgivning. Här kan du läsa mer om basutställningen och se filmer om några textila nedslag.

Tidigare utställning

Svart Rya - ett verk av Pasi Välimaa

Svart Rya är en monokrom och monumental rya av textilkonstnären Pasi Välimaa. Här hittar du en filmad introduktion till utställningen, en intervju med med museets konservator, bildspel och mer information om verket och konstnären.

Barn & unga

För barn och unga

På den här sidan hittar du kreativa workshops och uppgifter som du enkelt kan göra hemma. Prova på blåsteknik med sugrör, gör din egen pappersperuk, lär dig trycktekniker och mycket mer.

Barn & unga

Gissa föremålet

På den här sidan har vi samlat ett par bilder på föremål ur våra samlingar. Vad är det du ser?

Pedagogiskt material

Skola

Ta del av design och konsthantverk på Röhsska museet. På den här sidan hittar du innehåll som riktar sig till dig som arbetar inom pedagogisk verksamhet.

Möt oss på Google Arts & Culture

Google Arts & Culture

Upptäck museets historia och samlingar på Google Arts & Culture - en av världens största online-plattformar för museer och kulturinstitutioner.

Hemmabio

Filmer om Söderberg-pristagare

Torsten och Wanja Söderbergs pris har som ett av världens största designpris syftat till att främja konsthantverk och design i Norden. Här hittar du filmer om flera pristagare genom åren.

Möt oss på Facebook

Facebook

Välkommen till vår Facebook-sida som dagligen uppdateras med aktuella händelser, nedslag i museets samlingar och berättelser om design och konsthantverk.

Möt oss på Instagram

Instagram

Välkommen till Röhsska museet på Instagram! Här berättar vi om objekt, formgivare och designklassiker. Missa till exempel inte #formfredag där vi lyfter fram spännande form från museets alla vrår.

Möt oss på YouTube

YouTube

Välkommen till vår YouTube-kanal där du hittar rörligt material från vår verksamhet, som intervjuer från Torsten och Wanja Söderbergs pris, 3D-scanning av föremål och mycket mer.

Möt oss på Twitter

Twitter

Tillsammans med våra kollegor på Göteborgs stadsmuseum, Göteborgs konstmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet har vi ett konto på Twitter för att nätverka och berätta om det mesta av det bästa från våra verksamheter.

Tips!

Vem är din favorit?

Visste du att du kan söka på formgivare i vår digitala samling? Du hittar dem i bokstavsordning, från Aina och Alvar Aalto till Lasse Östman. Kika gärna runt och hitta din favorit!

Upptäck museerna i Göteborgs Stad

Vi vill också tipsa om att kika in hos våra kollegor på Göteborgs Stads övriga museer, som i likhet med oss har samlat sina digitala verksamheter på en översiktlig sida.

Ta mig till Göteborgs konstmuseum

Ta mig till Göteborgs stadsmuseum

Ta mig till Sjöfartsmuseet Akvariet