Besök oss

Röhsska museet är en plats för den som vill lära sig mer om historiska och samtida uttryck inom design och konsthantverk.

Entré och öppettider

Öppettider

Tisdag och onsdag kl 11–18
Torsdag kl 11–20
Fredag, lördag och söndag kl 11–17

Museet har stängt måndagar, julafton, juldagen, nyårsafton, nyårsdagen, långfredag, påskafton, 1 maj, 6 juni, midsommarafton och midsommardagen

entré

Vuxen 60 kr (engångsbesök)
Årsbiljett 100 kr
Fri entré under 25 år

Årsbiljetten gäller på Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum och Göteborgs stadsmuseum. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Borttappat kort ersätts ej.

Hitta hit

Alldeles vid Avenyn i centrala Göteborg ligger Röhsska museet. Läs mer för att se vilka tider och färdmedel som passar dig bäst.

Tillgängligheten på museet

Här hittar du information om tillgängligheten och hur du tar dig runt inne på museet.

Kafé Röhsska

Välkommen till kaféet med en storstadspuls och en förkärlek till råvaror från det svenska trädgårdslandet. Kafé Röhsska finns på museets entréplan och nås via receptionen.

Museibutiken

I museets entré hittar du en liten men välsorterad butik med ett utbud som skiftar över tid. Här kan du hitta unika presenter både till dig själv och andra.

Besök museet med hela familjen

På Röhsska museet är stora som små välkomna! Via hissarna kan ni ta er runt i museet med barnvagn. Här finns också barnvagnsparkering och bärselar till utlån. Barnmaten är du välkommen att värma i kaféets micro.

Skolklasser

Som skolklass kan ni upptäcka museet på egen hand eller gå på en museilektion.

Boka en visning

Du vet väl om att du kan boka en guidad visning både som privatperson, företag och förening? Upplev någon av museets basutställningar eller en av de tillfälliga utställningarna.

Ytterkläder

I källarplanet finns låsbara skåp och klädhängare.

Bärsele

Bärselar finns till utlån i receptionen.

Barnvagnar

Vi rekommenderar att parkera barnvagnen i källarplanet.

Skötbord

I källarplanet hittar du både toaletter och skötbord.

Hitta till Röhsska museet

Vasagatan 37-39

Göteborg