Besök oss

Här hittar du all information som du behöver inför ditt besök.

Utforska världen genom design

Design finns överallt och påverkar oss alla. Varje dag, från morgon till kväll. Hos oss möts designklassiker, konsthantverk och formexperiment i ett dynamiskt samspel – från östasiatiska drakmotiv till vardagsföremål som ryggsäcken Kånken. Välkommen till Röhsska museet. En plats för upplevelser.

Ps. Vi har för närvarande inga restriktioner med anledning av pandemin men vi uppskattar även fortsättningsvis att du är frisk vid ett besök och är extra noga med handhygien.

Öppettider

Tisdag–onsdag kl 11–18

Torsdag kl 11–20

Fredag–söndag kl 11–17

På helgdagar där museet håller öppet samt dagen innan helgdagar stänger Röhsska klockan 17.

Under sommaren har kaféet tillfälliga öppettider: Vecka 26-31: tis-lör, kl 12-16. Vecka 32-33: tis-sön, kl 12-16.

Museet har stängt måndagar, långfredag, annandag påsk, 1 maj, 6 juni, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

Entré

Vuxen 60 kr (engångsbesök på Röhsska museet)

Museikort 120 kr (gäller kalenderår 2022)

Museikort seniorer 100 kr (från 62 år, mot uppvisande av legitimation)

Fri entré under 20 år och för studenter (mot uppvisande av studentlegitimation)

Våra kassor är kontantfria. Det går bra att betala med kort eller via swish.

Museikortet

Museikortet gäller på Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum och Göteborgs stadsmuseum. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter.

Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Kortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år.

Läs mer om museikortet under Frågor och svar.

Kollektivt, cykel eller bil?

Närmaste hållplats är Valand precis utanför museet. Sök här för att se vilka tider och färdmedel som passar dig bäst.

I allén utanför museet kan du ställa din cykel. Om du kommer med bil hittar du parkeringsplatser på Heden, P-hus Avenyn med infart via Kristinelundsgatan eller P-hus Lorensberg. Enstaka platser finns på gatorna runt museet.

Torsten och Wanja Söderbergs sal

Läs, reflektera och samtala. I Torsten och Wanja Söderbergs sal kan du som besökare fördjupa dig i svensk och nordisk design.

Museibutiken

I museets entré hittar du en liten men välsorterad butik med ett utbud som skiftar över tid. Här kan du hitta unika presenter både till dig själv och andra.

Mat och dryck

St Agnes café finns på museets entréplan och nås via receptionen.

Boka konferens

Kreativa och berikande möten kräver inspirerande miljöer. Designa er konferens på Röhsska museet. Här får ni mötas i en historisk byggnad i centrala Göteborg, där designhistoriens berättelser om skaparkraft och uttrycksvilja ramar in er vistelse.

Workshops

Boka workshop

Ta med dig dina vänner, din förening eller ditt företag och delta i en rolig och fördjupande workshop! Tillsammans med en av museets pedagoger får ni laborera med olika tekniker och skapa egna föremål.

Boka visning

Vill du och dina vänner, ditt företag eller förening fördjupa er i en utställning eller specifikt tema? Boka en visning eller digital föreläsning med våra pedagoger.

Skola

Varje termin erbjuds nya lektioner utifrån museets utställningar. Ta del av design och konsthantverk på Röhsska museet genom olika utbud av skollektioner.

Tillgänglighet på museet

Här hittar du information om tillgängligheten och hur du tar dig runt inne på museet.

Familjer och barn

På Röhsska museet är stora som små välkomna! Via hissarna kan ni ta er runt i museet med barnvagn.

Hitta hit

+46 31 368 31 50

Vasagatan 37-39

Göteborg