Röhsska museet har tillfälligt stängt

Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 och de skärpta allmänna råden för Västra Götaland håller Röhsska museet tillfälligt stängt. Detta gäller från och med 14 november 2020 tillsvidare.

Öppettider

Tisdag–onsdag kl 11–18

Torsdag kl 11–20

Fredag–söndag kl 11–17

Museet har stängt måndagar, julafton, juldagen, nyårsafton, nyårsdagen, långfredag, påskafton, 1 maj, 6 juni, midsommarafton och midsommardagen.

Kafé Röhsska är tillfälligt stängt.

Entré

Vuxen 60 kr (engångsbesök)

Museikort 120 kr (gäller kalenderår 2021)

Museikort seniorer 100 kr (från 62 år, mot uppvisande av legitimation)

Fri entré under 20 år och för studenter (mot uppvisande av studentlegitimation)

Museikortet gäller på Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum och Göteborgs stadsmuseum. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Kortet är en värdehandling och får endast användas av en person. Borttappat kort ersätts ej.

Kollektivt, cykel eller bil?

Närmaste hållplats är Valand precis utanför museet. Sök här för att se vilka tider och färdmedel som passar dig bäst.

I allén utanför museet kan du ställa din cykel. Om du kommer med bil hittar du parkeringsplatser på Heden, P-hus Avenyn med infart via Kristinelundsgatan eller P-hus Lorensberg. Enstaka platser finns på gatorna runt museet.

Museibutiken

I museets entré hittar du en liten men välsorterad butik med ett utbud som skiftar över tid. Här kan du hitta unika presenter både till dig själv och andra.

Mat och dryck

Under tiden som Kafé Röhsska har stängt till följd av Covid-19, pågår en ombyggnation av lokalen. Vi återkommer med öppningsdatum.

Boka konferens

Kreativa och berikande möten kräver inspirerande miljöer. Designa er konferens på Röhsska museet. Här får ni mötas i en historisk byggnad i centrala Göteborg, där designhistoriens berättelser om skaparkraft och uttrycksvilja ramar in er vistelse.

Workshops

Boka workshop

Ta med dig dina vänner, din förening eller ditt företag och delta i en rolig och fördjupande workshop! Tillsammans med en av museets pedagoger får ni laborera med olika tekniker och skapa egna föremål.

Boka visning

Upplev någon av museets utställningar. Du kan boka en fördjupande visning både som privatperson, företag och förening.

Skola

Varje termin erbjuds nya lektioner utifrån museets utställningar. Ta del av design och konsthantverk på Röhsska museet genom olika utbud av skollektioner.

Tillgänglighet på museet

Här hittar du information om tillgängligheten och hur du tar dig runt inne på museet.

Familjer och barn

På Röhsska museet är stora som små välkomna! Via hissarna kan ni ta er runt i museet med barnvagn.

Hitta hit

+46 31 368 31 50

Vasagatan 37-39

Göteborg