SAMLINGEN

Röhsska museets samling

Drygt 10 000 av föremålen i vår samling är tillgängliga och sökbara via vår digitala webbkatalog. Välkommen att botanisera bland föremålen.

SÖK I SAMLINGEN

I vår samling finns cirka 50 000 föremål inom design, konsthantverk och mode. Större delen av föremålen är äldre svenskt och europeiskt konsthantverk, men här finns också grekiska och romerska antikviteter samt material från Japan och Kina.

Frågor om samlingen

Vi har begränsade möjlighet att ta emot externa forskningsförfrågningar om våra samlingar då vi förbereder ny basutställning som öppnar hösten 2024.

Artiklar

Formgivare i fokus

Röhsska museets samlingar innehåller verk av många formgivare från olika epoker. Här kan du läsa mer om ett urval av de formgivare som har påverkat designhistorien på olika sätt.

Upptäck mer

Modesamlingen

Mode från 1800-talet fram till i dag

Varje år visar vi tillfälliga utställningar där mode presenteras i nya sammanhang för att stimulera intresset ur ett konstnärligt och historiskt perspektiv. Vi samlar både modedräkter och accessoarer men även andra uttryck som kan kopplas till mode.

Sök i modesamlingen

Fördjupning

Designhistorien om Sverige

Genom ett antal objekt ur samlingen har vi gjort nedslag i historien som tar oss på en resa från 1600-talet till vår tid. Välkommen att kika in i Designhistorien om Sverige!

Upptäck mer