Utställningar

Röhsska museets utställningar vrider och vänder på perspektiven för att skapa mening i den historia som form och föremål berättar.

Basutställning

Inspiration Östasien

Röhsska museets nya basutställning med konsthantverk berättar om mötet mellan Norden och Östasien. Här samsas föremål från en av Europas äldsta museisamlingar med samtida formgivning.

Unmaking Democratic Design: Fredrik Paulsen

Röhsska museet har gett formgivaren Fredrik Paulsen i uppgift att tolka begreppet demokratisk design. Det gör han genom stolen som föremål. I utställningen bjuds besökarna in att snickra stolar och uppmanas tänka kring olika aspekter av demokratisk design.

Torsten & Wanja Söderbergs pris 2018

Brynjar Sigurðarson

Torsten och Wanja Söderbergs pris 2018 om 1 miljon svenska kronor tilldelas isländske designern Brynjar Sigurðarson. En utställning om och med pristagaren visas under våren 2019.

Nytt i samlingen

Modedräkter, lampor, möbler, fantasifulla smycken, keramik och textilier. Variationen i museets samling är sannerligen stor. I den här utställningen har du chans att se ett spännande urval av de senaste fem årens nya föremål i samlingen.

Basutställning

Röhsska museets formhistoria

En svindlande färd från 1800-talets framväxande industrisamhälle via modernismen och folkhemmet till vår samtida informationsålder. I Röhsska museets formhistoria möter du det bästa ur museets samlingar och får möjlighet att återupptäcka många designklassiker.

Basutställning

Falk Simons silversamling

Falk Simons donation är en unik silversamling som idag består av ett åttiotal pjäser som sträcker sig från 1200-talet till en bit in på 1800-talet. I utställningen får du uppleva en rad konsthistoriska stilar, som gotik, renässans, rokoko och nyklassicism.