Utställningar

Här ser du museets aktuella, kommande och ett urval av tidigare utställningar.

Röhsska museets utställningar vrider och vänder på perspektiven för att skapa mening i den historia som form och föremål berättar.

Öppnar 24 september

Ung Svensk Form 2022

Humor, intelligens och utforskande hantverk i årets upplaga av utställningen Ung Svensk Form. Upptäck den unga designscenen idag!

Basutställning

1700-talets former

Dansande figuriner, sirligt utsmyckade möbeltassar och tidstypiska rumsinteriörer. Välkommen till 1700-talets former – här får du ta del av museets rika 1700-talssamling där några av föremålen aldrig tidigare visats.

Basutställning

Inspiration Östasien

Röhsska museets basutställning med konsthantverk berättar om mötet mellan Norden och Östasien. Här samsas föremål från en av Europas äldsta museisamlingar med samtida formgivning.

Öppet magasin

Stolar

I Röhsska museets samling finns mer än 500 stolar. I det öppna magasinet kan du som besökare ta del av ett urval som sträcker sig över drygt 300 år. Stolen i sig är ett intressant designobjekt som gärna ska vara bekväm, praktisk och estetiskt tilltalande.

Basutställning

Barockkammaren

Här möts du av ett fantasilandskap med kraftfullt formspråk och utsirade detaljer inspirerade av sydligare breddgrader.

Basutställning

Falk Simons silversamling

Här får du uppleva en rad konsthistoriska stilar, som gotik, renässans, rokoko och nyklassicism. Utställningen har fått en ny placering och öppnar igen i en nyrenoverad utställningssal.

Display

Akvarellskisser

I museets samlingar finns det cirka 1 600 interiörskisser från arkitekten Otto Schulz. I Torsten och Wanja Söderbergs sal kan du läsa mer om Schulz och se ett urval av skisserna.

Display

Highlights

Upptäck föremål från några av Sveriges främsta formgivare. Medan vi bygger nytt visar vi några favoriter från samlingen.

Kommande utställningar

Ta reda på mer om våra kommande utställningar under 2022.

Tidigare utställningar

Se ett urval av museets tidigare utställningar.