Utställningar

Här ser du våra aktuella, kommande och ett urval av tidigare utställningar. Utställningarna vrider och vänder på perspektiven för att skapa mening i den historia som form och föremål berättar.

26 NOVEMBER 2022 – 26 MARS 2023

Lap-See Lam: Det regnar drakfjäll

Separatutställning med högaktuella konstnären Lap-See Lam. I sitt konstnärskap utforskar Lam hur idéer om Kina förmedlas i västvärlden genom designade miljöer och föremål. Utställningen består av tre delar, varav en installation visas för första gången.

Till utställningen

BASUTSTÄLLNING

1700-talets former

Dansande figuriner, sirligt utsmyckade möbeltassar och tidstypiska rumsinteriörer. Välkommen till 1700-talets former – Röhsska museets nya basutställning.

Läs mer

BASUTSTÄLLNING

Inspiration Östasien

Röhsska museets basutställning med konsthantverk berättar om mötet mellan Norden och Östasien. Här samsas föremål från en av Europas äldsta museisamlingar med samtida formgivning.

Läs mer

Öppet magasin

Stolar

I Röhsska museets samling finns mer än 500 stolar. I det öppna magasinet kan du som besökare ta del av ett urval som sträcker sig över drygt 300 år. Stolen i sig är ett intressant designobjekt som gärna ska vara bekväm, praktisk och estetiskt tilltalande.

Till magasinet

BASUTSTÄLLNING

Barock-kammaren

Här möts du av ett fantasilandskap med kraftfullt formspråk och utsirade detaljer inspirerade av sydligare breddgrader.

Om Barockkammaren

BASUTSTÄLLNING

Falk Simons silversamling

Här får du uppleva en rad konsthistoriska stilar, som gotik, renässans, rokoko och nyklassicism. Utställningen har fått en ny placering och öppnar igen i en nyrenoverad utställningssal.

Läs mer

Display

Highlights

Upptäck föremål från några av Sveriges främsta formgivare. Medan vi bygger nytt visar vi några favoriter från samlingen.

Läs mer

Kommande utställningar

Ta reda på mer om våra kommande utställningar under 2022.

Kommande utställningar

Tidigare utställningar

Se ett urval av museets tidigare utställningar.

Tidigare utställningar