Utställningar

Röhsska museets utställningar vrider och vänder på perspektiven för att skapa mening i den historia som form och föremål berättar.

Permanent utställning

Inspiration Östasien

Östasiatiskt konsthantverk har under många hundra år varit en viktig inspirationskälla i Norden och än idag leder mötet mellan Norden och Östasien till ny skandinavisk form. I den här nya permanenta utställningen hittar du det bästa ur en av Europas äldsta museisamlingar.

Kommande utställning

Nytt i samlingen

Modedräkter, lampor, möbler, fantasifulla smycken, keramik och textilier. Variationen i museets samling är sannerligen stor. I den här utställningen har du chans att se ett spännande urval av de senaste fem årens nya föremål i samlingen.

T & W Söderbergs pris 2018

Brynjar Sigurðarson tilldelas Torsten & Wanja Söderbergs pris 2018

Torsten och Wanja Söderbergs pris 2018 om 1 miljon svenska kronor tilldelas isländske designern Brynjar Sigurðarson. En utställning om och med pristagaren öppnar på Röhsska museet hösten 2018.

Permanent utställning

Röhsska museets formhistoria – 1800 till idag

En svindlande färd från 1800-talets framväxande industrisamhälle via modernismen och folkhemmet till vår samtida informationsålder. I Röhsska museets formhistoria möter du det bästa ur museets samlingar och får möjlighet att återupptäcka många designklassiker.