UTSTÄLLNINGAR

Här ser du museets aktuella, kommande och ett urval av tidigare utställningar.

Röhsska museets utställningar vrider och vänder på perspektiven för att skapa mening i den historia som form och föremål berättar.

Permanent utställning

Inspiration Östasien

Röhsska museets permanenta utställning med konsthantverk berättar om mötet mellan Norden och Östasien. Här samsas föremål från en av Europas äldsta museisamlingar med samtida formgivning.

Tillfällig utställning

Forensic Architecture

Röhsska museet presenterar en utställning med Londonbaserade researchgruppen Forensic Architecture. I utställningen visas tre brottsmål där studion bidragit med bevismaterial genom att använda arkitektur- och designstrategier.

Tillfällig utställning

Katja of Sweden

Med vandringsutställningen Katja of Sweden vill Röhsska museet lyfta fram ett modemärke som nådde internationella framgångar samt visa den mönsterskatt som skapades tillsammans med framstående textilkonstnärer.

Öppet magasin

Stolar

I Röhsska museets samling finns mer än 500 stolar. I det öppna magasinet kan du som besökare ta del av ett urval som sträcker sig över drygt 300 år. Stolen i sig är ett intressant designobjekt som gärna ska vara bekväm, praktisk och estetiskt tilltalande.

Permanent utställning

Falk Simons silversamling

Falk Simons donation är en unik silversamling. I utställningen får du uppleva en rad konsthistoriska stilar, som gotik, renässans, rokoko och nyklassicism.

Permanent utställning

Röhsska museets formhistoria

I Röhsska museets formhistoria möter du det bästa ur museets samlingar och får möjlighet att återupptäcka många designklassiker.

Kommande utställningar

Ta reda på mer om våra kommande utställningar under 2020.

Tidigare utställningar

Se ett urval av museets tidigare utställningar.