Utställningar

Här ser du museets aktuella, kommande och ett urval av tidigare utställningar.

Röhsska museets utställningar vrider och vänder på perspektiven för att skapa mening i den historia som form och föremål berättar.

Basutställning

1700-talets former

Dansande figuriner, sirligt utsmyckade möbeltassar och tidstypiska rumsinteriörer. Välkommen till 1700-talets former - Röhsska museets nya basutställning.

Tillfällig utställning

Migration – Föremålens färdvägar

Design migrerar som idéer, material och produkter. I utställningen Migration framträder andra perspektiv på museets historiska samlingar.

Basutställning

Inspiration Östasien

Röhsska museets basutställning med konsthantverk berättar om mötet mellan Norden och Östasien. Här samsas föremål från en av Europas äldsta museisamlingar med samtida formgivning.

Öppet magasin

Stolar

I Röhsska museets samling finns mer än 500 stolar. I det öppna magasinet kan du som besökare ta del av ett urval som sträcker sig över drygt 300 år. Stolen i sig är ett intressant designobjekt som gärna ska vara bekväm, praktisk och estetiskt tilltalande.

basutställning

Röhsska museets formhistoria

I Röhsska museets formhistoria möter du det bästa ur museets samlingar och får möjlighet att återupptäcka många designklassiker.

basutställning

Falk Simons silversamling

Tillfälligt stängd. Öppnar igen våren 2022 i nyrenoverad utställningssal.

Falk Simons donation är en unik silversamling. I utställningen får du uppleva en rad konsthistoriska stilar, som gotik, renässans, rokoko och nyklassicism.

Tidigare utställningar

Se ett urval av museets tidigare utställningar.