Formgivarpodden + Röhsska museet

Vad är design och vilken roll har den i vårt samhälle? I tre avsnitt fördjupar vi oss tillsammans med Formgivarpodden i det samtida designområdet.

Bild: Modell av The Ali Enterprises Factory Fire, Forensic Architecture, foto: Carl Ander.

Formgivarpodden #9 – Nina Due

I första avsnittet pratar vår museichef Nina Due om kollektivets kraft, hierarkier och vem som äger designbegreppet. Klicka här för att lyssna.

Ljuskonst av Daniel Rybakken, mottagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris 2017.

Bild: Ljuskonst av Daniel Rybakken, mottagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris 2017, foto: Mikael Lammgård, Röhsska museet.

Formgivarpodden #11 – Daniel Rybakken 

Daniel Rybakken om att återskapa dagsljusets förtrollande magi, skillnaderna mellan designuppdrag i Skandinavien vs Sydeuropa och hemligheten bakom en fet hög med skisser. Klicka här för att lyssna.

Bild: Inside, Outside av Hilda Hellström, foto: Rosalina Kruse Serup.

Formgivarpodden # 12  – Hilda Hellström

Konstnären Hilda Hellström om kreativt mod, naturmysticism och om ett besök i Fukushimas evakuerade zon. Klicka här för att lyssna.

Om Formgivarpodden

Formgivarpodden drivs av textilformgivaren Karin Olu Lindgård med industridesignern Kajsa Willner. Podden lanserar ett avsnitt varannan vecka där dom pratar om ämnen som berör design, ofta tillsammans med inbjudna gäster. Syftet med podden är att bredda synen på design och designerns roll i samhället idag inför allmänheten men också att öppna upp en ganska sluten bransch genom samtal med olika formgivare inom olika discipliner och genrer som ger sin syn på vad design är, kan vara och bör vara i en samtida kontext.

Toppbild: Inside, Outside av Hilda Hellström, foto: Rosalina Kruse Serup.