Boka visning

Vill du och dina vänner, ditt företag eller förening fördjupa er i en utställning eller specifikt tema? Boka en visning på museet tillsammans med våra pedagoger.

BOKNINGSINFORMATION
Maila din förfrågan till bokningar.rohsska@kultur.goteborg.se. Visningen är cirka 50 minuter. Vi tar emot grupper på 20 personer, är ni fler deltagare än så är ni välkomna att boka in fler visningar.

Observera att ditt tillfälle är bokat först när du fått en bokningsbekräftelse. Tänk på att vi behöver din bokning senast 8 arbetsdagar i förväg. Avbokning ska ske senast 8 dagar innan avtalat datum, annars debiteras ni på hela beloppet.

PRISER
Priserna är per grupp. Priset är momsfritt
• Vardagar innan kl 17: 1200 kr
• Torsdagar efter kl 17 samt helgdagar: 1800 kr
• Tillägg för visning på engelska: 500 kr
• Entréavgift: 60 kr för ett besök, 120 kr för ett museikort som gäller på Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum och Göteborgs stadsmuseum eller 100 kr för  Museikort seniorer 100 kr (från 62 år, mot uppvisande av legitimation)

BOKNINGSUPPGIFTER
Vid bokningsförfrågan uppge följande uppgifter:
• Gruppens namn
• Kontaktuppgifter
• Önskad tid och datum
• Val av visning (se våra aktuella alternativ nedan)
• Faktureringsadress samt org.nr/personnummer
• Önskat betalsätt: på plats i receptionen eller via faktura (ange faktureringsadress samt org.nr/personnummer i din bokningsförfrågan)

UTÖKA DITT BESÖK
Passa på att kombinera visningen med ett besök i museets kafé, eller komplettera visningen med en kreativ workshop som inspireras av visningen ni precis deltagit i. Det finns också möjlighet att hyra någon av museets lokaler för mingel, föreläsning och möten.

Toppbild: Carl Ander.

Här hittar du de visningar vi erbjuder just nu. Flera av dessa kan du även boka som en digital visning.

Migration – föremålens färdvägar

Från antika vaser och koptiska textilier till flamskvävar och småländskt glas. Välkommen på en visning där vi med utgångspunkt i hundratals föremål från museets samlingar utforskar design och konsthantverk som en del av ständigt skiftande globala nätverk. Vilka resor har föremålen gjort innan de hamnade i museets samling? På vilket sätt kan man förstå varför snarlika motiv och mönster dyker upp i olika kulturer och skilda tidsepoker? Hur påverkar lokala naturresurser utformningen av och handeln med design? Med hjälp av tre teman – proveniens, material och bild – fördjupar vi oss föremålens resor och hur förhåller de sig till varandra över tid och rum.

Textilt i samlingen

Visste du att Röhsska museet har en av Skandinaviens största textilsamling? I den här visningen möter vi kinesiskt broderi, får en fördjupad inblick i vävningsteknikerna bakom kimonon och blickar tillbaka på mönster från 1700-talet. Dessutom lär vi oss om framväxten av den svenska textilindustrin och spånar om framtidens textilier!

Denna visning går även att boka som digital föreläsning.

1700-talets former

Från kurvig och svällande rokoko till det strama och antikinspirerade gustavianska. I den här visningen gör vi en djupdykning i den nya basutställningen 1700-talets former. Genom föremålen ges en inblick i hur stil, form och konsthantverk förändras under århundrandet och vad det i sin tur berättar om sin samtid.

Glas i samlingen

I den här visningen tittar vi närmare på museets samling av glas genom att blicka inåt i Sverige såväl som utåt i världen. Det sköra materialet bär på tradition, revolt och experimentlust. Följ med på glasets tusenåriga resa och lär dig om produktionsprocessen och formgivarna bakom. Från kinesiska snusflaskor och potpurriurnor till smiley-skulpturer.

Denna visning går även att boka som digital föreläsning.

Arkitekturvandring

Följ med ut på en vandring till Göteborgs äldre stenbyggnader och framtidens fasader. I en kontrasternas stad går vi nära mönstrat tegel från 1910-talet, diskuterar omdebatterad design och lär oss om hur regn kan vara en fördel inom formgivning. Vi tar oss från museet på Vasagatan till paradgatan Avenyn och upp mot näckrosdammen.

Inspiration Östasien

Följ med på en visning bland Buddhastatyer, kinesiska dräkter, nordisk design och japanskt konsthantverk i Röhsska museets utställning Inspiration Östasien. Röhsska museets tredje våningsplan har sedan museet öppnade 1916 visat unika konsthantverk från Östasien. Utställningen berättar om mötet mellan Norden och Östasien och här samsas hundraårigt konsthantverk med samtida formgivning.

Röhsska museets formhistoria

Under den här visningen tittar vi på Röhsska museets formhistoria och får möjlighet att upptäcka såväl designklassiker som glömda guldkorn. Utställningen berättar om formens utveckling under 200 år, och skildrar det som varit typiskt för sin tid. Vi diskuterar designbegreppet och designens roll, funktion och påverkan på våra liv idag.