Fritt antal besök under ett helt år! Kostar 120 kronor och säljs på våra museer.

Museikort 120 kronor (Du besöker Göteborgs Stads museer* så många gånger du vill under ett kalenderår). Museikort seniorpris 100 kronor. Gäller från 62 år, mot uppvisande av legitimation).

Museikortet gäller på Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet* . Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift.

Museikortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år. Borttappat kort går att ersätta mot en administrativ avgift på 25 kr.

Läs mer om museikortet under Frågor och svar.

Här ser du vilka museer som ingår i kortet

Röhsska museet

Design finns överallt och påverkar oss alla, från morgon till kväll, varje dag. På Röhsska museet möts designklassiker, konsthantverk och formexperiment i ett dynamiskt samspel som vänder och vrider på perspektiven och skapar nya upplevelser.

Göteborgs konstmuseum

Välkommen att utforska en konstsamling i världsklass! Hos oss ger samtiden perspektiv på historien där ikoniska verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh samsas med aktuella konstnärer som Charlotte Gyllenhammar, Fredrik Raddum och Cajsa von Zeipel.

Göteborgs stadsmuseum

Göteborgs stadsmuseum ligger i Ostindiska huset från mitten av 1700-talet och har en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar. Upplev en dynamisk mötesplats där 12 000 år av historia möter samtiden i en mångfald av berättelser. Välkommen att göra en vindlande tidsresa genom en stad i rörelse – från forntid till framtid.

Sjöfartsmuseet Akvariet

Det nya Sjöfartsmuseet Akvariet öppnar hösten 2022. Här möter du allt från havets myter och legender till aktuell forskning om klimat och miljö. Vi berättar om hamnstadens historia, livet under ytan och bjuder på ett äventyr för både stora och små.