Årskort

Museikortet

Fritt antal besök under ett helt år! Kostar 140 kronor och säljs på våra museer.

Museikortet kostar 140 kronor. Då kan du besöka oss och ytterligare tre museer i Göteborg så många gånger du vill fram till 31 dec 2024. Seniorpriset för museikortet är 120 kronor och gäller från 63 år, mot uppvisande av legitimation.

Museikortet gäller hos oss och på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet. (Förhöjd entréavgift kan förekomma till vissa utställningar på Göteborgs konstmuseum, museikortet ger då 20% rabatt på den förhöjda entréavgiften.)

Museikortet är personligt och en värdehandling som kan fyllas på varje år. Läs mer om vad som gäller för museikortet nedan.

Du kan köpa museikortet hos oss eller på något av de andra museerna där kortet gäller.

Köp Museikortet online

Du kan också köpa Museikortet online. Observera att det tillkommer en serviceavgift vid onlineköp. Klicka här för att köpa Museikortet.

Museikortet gäller hos oss och på dessa museer:

Göteborgs konstmuseum

Här samsas verk av mästare som Picasso, Rembrandt och van Gogh med nordiska storheter som Carl Larsson och Sigrid Hjertén, bredvid svensk och internationell samtidskonst. Välkommen att låta konsten vidga din värld!

Museets webbplats

Göteborgs stadsmuseum

Följ med på en tidsresa genom 12 000 år av dramatisk historia. I det anrika Ostindiska huset från 1750-talet möter du en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar – från landets enda utställda vikingaskepp till världens första Volvo. Upplev Göteborg i nöd och lust!

Museets webbplats

Sjöfartsmuseet Akvariet

Här hittar du saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och utställningar för stora och små. De nya akvarierna bjuder på spännande undervattensvärldar med tångskogar, fiskar och levande koraller. Havet är vår värld. Välkommen in!

Museets webplats

Frågor och svar om museikortet

Här kan du läsa vad som gäller kring ditt museikort.

Om jag köpt ett museikort men väljer att registrera det själv hemifrån – hur gör jag då?

Instruktionen finns på kvittot du erhöll när du köpte kortet. Gå in här för att registrera kortet. I menyn i vänstra hörnet väljer du ”aktiverar museikort”. Skriv biljettnummer och pinkod. Dessa uppgifter hittar du på kvittot. Fyll i dina uppgifter och tryck på Spara.

Jag köpte ett museikort utan att registrera på plats men hittar inte mitt kvitto – hur gör jag då?

Om du inte hunnit registrera ditt kort samma dag som besöket – så att kortet blivit spärrat – kontakta museet du köpte ditt museikort på, så hjälper de dig.

Vad händer om jag tappar mitt museikort?

Mot en administrativ avgift för 25 kr kan du erhålla ett nytt museikort. Kontakta ett av Göteborgs museer och meddela att du vill ha ett nytt.

Vad gör ni med mina personuppgifter som ni tar in när jag köper museikortet?

Vi hanterar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningens lagkrav. Du kan läsa mer om detta och om dina rättigheter på Kulturförvaltningen i Göteborgs Stads hemsida. Klicka här för att komma till Kulturförvaltningen i Göteborgs Stads sida om behandling av personuppgifter. Som innehavare av museikortet får du erbjudanden och information från museerna på mejl cirka en gång per månad. Om du inte vill ha dessa nyhetsbrev kan du lätt avregistrera dig genom att klicka på avregistreringslänken som ligger längst ner i nyhetsbrevet.

Hur dras rabatten på utställning med förhöjd avgift från museikortet?

Du visar upp ditt museikort i entrén när du köper biljett med förhöjd avgift och då får du rabatten.