Designade konferenser på Röhsska museet

Kreativa och berikande möten kräver inspirerande miljöer. Designa er konferens på Röhsska museet. Här får ni mötas i en historisk byggnad i centrala Göteborg, där designhistoriens berättelser om skaparkraft och uttrycksvilja ramar in er vistelse.

Information med anledning av Covid-19 (uppdateras löpande, senast 2021-04-20)
Vi har fortsatt öppet för att boka mindre möten och konferenser med en sammankomst med max åtta personer på plats. Just nu har vi dessutom generösare avbokningsregler. Under er vistelse tänk på att hålla avstånd till andra besökare och att stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom. Läs mer om museets åtgärder här. 

Lokaler för olika tillfällen
Låt nästa konferens, årsmöte eller workshop kombineras med en designupplevelse som ger nya perspektiv och intryck som dröjer sig kvar. På Röhsska museet visas mode som tar material och form till nya nivåer, möbelformgivning som utmanar tradition och funktion, och tusen år gamla föremål som tar andan ur de flesta.

Hos oss kan ni hyra lokaler för olika typer av möten med anpassning för stora eller små sällskap. Nedan presenteras lokalerna mer i detalj. De tider som erbjuds är tisdag till fredag kl 8-17 alternativt 13–17.

Ni har fri entré till hela museet när ni bokar in er under ordinarie öppettider.

Tillval
Givetvis finns möjlighet att beställa fika, lunch eller lättare tilltugg i samband med ert besök.

Förhöj upplevelsen av er vistelse ytterligare genom att boka in en visning i någon av museets utställningar. Våra kunniga pedagoger berättar på djupet och bredden om föremålen, formgivarna och designhistorien. Visningarna kan skräddarsys efter det som är intressant för just er, så tveka inte att kontakta oss med era idéer och önskemål.

För mer information om hur ert nästa möte kan designas hos oss, kontakta uthyrning.rohsska@kultur.goteborg.se.

Om Röhsska museet
Design finns överallt och angår oss alla. Röhsska museet är sedan det öppnade 1916 Sveriges enda specialmuseum för design och konsthantverk. Här presenteras historiska och samtida design och konsthantverk i utställningar och publika program som ger insikter i begreppet design och den påverkanskraft det har för vår gemenskap.

Toppbild: Hendrik Zeitler

Auditoriet

  • Större sammankomster, föreläsningar och filmvisningar
  • 130 pers
  • 670 m²
  • Inkl. teknik och städ
Foto: Hendrik Zeitler

Studion

  • Mindre konferenser, föreläsningar och workshops
  • 40 pers
  • 114 m²
  • Inkl. teknik och städ
Foto: Hendrik Zeitler

Boka visning

Upplev någon av museets utställningar. Du kan boka en guidad visning både som privatperson, företag och förening.

Boka workshop

Ta med dig dina vänner, din förening eller ditt företag och delta i en rolig och fördjupande workshop! Tillsammans med en av museets pedagoger får ni laborera med olika tekniker och skapa egna föremål.

Möten

Boka in nästa årsmöte, bolagsstämma eller personalmöte i centrala Göteborg där historiska perspektiv möter samtida.

På Röhsska museet får ni jobba med era frågor i en inspirerande miljö och i lokaler som kan anpassas för upplägget för just ert möte.

Workshop & utbildning

I Studion ges utrymme för skapande aktiviteter i stora och små grupper.

Lokalen erbjuder en flexibel möblering för att arbeta i grupper, hålla presentationer och kombinera dessa två.

Föreläsningar

Från den personliga föreläsningen till den stora sittningen – på Röhsska museet finner du lokaler som passar era specifika önskemål.

Vi har teknikutrustning som täcker basbehovet och generösa ytor för mingel.

Jubileum & fester

Fira tillsammans på Röhsska museet! Hos oss kan du boka lokal för minglet, festen eller den årliga sammankomsten.

Våra lokaler kan stylas efter olika teman och behov. Självklart finns möjlighet till catering av en välkomponerad meny som passar för hela sällskapet.