Vernissage

Vernissage: Hephaestus, hantverksekonomi och organisation

Tors 2 maj 2024
15:30 – 17:30
Auditoriet
Ingår i entrébiljetten
Google

Välkomna på vernissage av utställningen Hephaestus: hantverksekonomi och organisation. Elke Krasny, professor vid konstakademi i Wien kommer hålla ett invigningstal vid namn ”Crafting public space”.

Forskningsprojektet Hephaestus undersöker hantverk i Europa och de olika sätt som hantverk påverkar organisationen av arbete och ekonomiska förhållanden i samhället. Forskningsprojektet samlar nutidshantverksmetoder, material och objekt från olika platser i Europa.

De är nu aktuella med en utställning på Röhsska museet och ett symposium om hantverksekonomi och organisation.


Utställningen öppnas med ett invigningstal av Elke Krasny, professor på Konstakademi i Wien, som kommer att fokusera på hantverksroll i det offentliga rummet.

Elke Krasny, PhD, arbetar som curator, forskare och författare med ett feministiskt perspektiv och hennes arbete handlar om ekologisk och sociala rättvisa med fokus på caring practices i arkitektur, urbanism, kurering och nutidskonst.

Medverkande i utställning: Lukas Arons, Jenna Basso Pietrobon, Bianca Bonaldi, Leonardo Collanega, Rob Curran, Linnea Dalstrand, Heidi Hentze, Sara Jeffries, Alice Kettle, Jokum Lind Jensen, Lova Öberg, Pol Polloniato, Elena Rause, Nynne Rosenkrantz Christiansen.

Utställningen är kurerad av Alice Kettle, Rob Curran och Jokum Lind Jensen med support av Samantha Hookway (lektor på HDK-Valand) och Elena Raviola (Torsten och Wanja Söderbergs Professor i Design Management, HDK-Valand, och föreståndare för Business and Design Lab).

Elena Raviola kommer att introducera talare och panelen.

Detta är en del av Röhsskas konsthantverksdagar 2024.

Inför ditt besök

Föranmälan krävs. Länken publiceras i mars. Utställningen kommer pågå mellan den 2-12 maj.

Foto: Hephaestus.