Emojinyckelring
fre 29 okt

Kulturnatta

Emojinyckelring

Färgglad, diskret, randig eller fluffig – hur vill du att din nyckelknippa ska se ut? Under Kulturnatta skapar vi egna nyckelringar med inspiration av Emojis.

Den första uppsättningen av emojier skapades år 1999 av japanen Shigetaka Kurita. Han inspirerades av seriekonsten manga, som använder enkla symboler för att visa känslor, som svettpärlor för nervositet och glödlampor för idéer. Idag utvecklas det nya emojis hela tiden och en av målsättningarna är att den ska stå för ett inkluderande uttryckssätt som inte är beroende av vilket språk användaren talar. En skrattande emoji känns igen överallt, oavsett vilken del av världen som den används i. Som inspiration kan du leta upp några av de ansiktsuttryck som finns i utställningen Inspiration Östasien, från emojis till utrycksfulla netsukes – de knappar som är del av den japanska kimonon.

INFÖR DITT BESÖK

Under Kulturnatta har vi öppet till kl 22. Workshopen handleds av en av museets pedagoger och är främst riktad till barn i åldrarna 6–9 år. Det är drop-in och begränsat antal platser.

Antalet deltagare anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster.

  • fre – 29 okt
  • 17:00 – 20:00
  • Fri entré till museet, kl 17-22
  • Studion, Röhsska museet
  • Barn och unga Inspiration Östasien