Design med Wang & Söderström

Föreläsning

Design med Wang & Söderström

Deras arbete sträcker sig från animering och illustrationer till rumsliga installationer och objekt på ett sätt som ofta överbrygger den fysiska och digitala klyftan. Hör designduon Wang & Söderström berätta om sin praktik och arbetsprocessen bakom museets utställning Ocean Plastics.

Studion Wang & Söderström delar med sig av arbetet med utställningsdesignen och det grafiska konceptet i Ocean Plastics. Rumsligt utgick de från den horisontella vattenytan som en symbolisk och naturlig länk mellan undre och övre utställningshallen – under och över vattenytan. De försökte även att återspegla plastens egenskaper att kunna formas mjukt såväl skarpt i rumsgestaltningen som består av en kombination av det böljande och kantiga. Material återfinns som går i linje med utställningens tema så som textiler av återvunna pet-flaskor och sittmöbler gjorda av återvunna plastförpackningar.

Wang & Söderström är baserad i Köpenhamn och består av designern Anny Wang och arkitekten Tim Söderström. Designstudions arbete har realiserats internationellt med uppdrag för framstående kulturinstitutioner, ledande modemärken och några av de största medie- och kommunikationsplattformarna.
Läs mer på om Wang & Söderström här.

Toppbild, foto: Mishael Phillip