En kväll på Röhsska med Göteborgs Stadstriennal

En kväll på Röhsska med Göteborgs Stadstriennal

Välkomna till Röhsska museet där Göteborgs Stadstriennal presenterar en helkväll med film, musik och föreläsning.

Doc Lounge presenterar ett filmprogram på tema stad och människor, DJ E1000 spelar skivor och Anthony Meacock, en av grundarna av konst- och designkollektivet Assemble, ger en föreläsning om sina alternativa idéer om vad arkitektur och stadsutvecklingspraktik kan vara. Kvällen hålls ihop av moderatorn Katarina Rundgren, Testbed studio.

Kvällens program
Kl 16
Auditoriets dörrar öppnas – DJ Phren

Kl 16:30
Kortfilmsprogram kurerat av Doc Lounge
Doc Lounge presenterar ett kortfilmsprogram kopplat till Göteborg, stadsutveckling och hur stadens rum används. I tio år har Doc Lounge samlat göteborgarna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen. Besökarna ska få en upplevelse som engagerar och stannar kvar i minnet.

Kl 18
ON/OFF

Under 2019 arbetar Samuel Dias Carvalho, från arkitekturkollektivet Onoff, för Göteborgs Stadstriennal på Stadsbyggnadskontoret. Hör mer om erfarenheterna från Samuels tid i Göteborg. Kollektivet har bland annat utvecklat kopf-kino, ett slags liveprojiceringsmaskin, som aktiverats i Hammarkullen.

Kl 18. 30
Föreläsning med Assemble
Hör det brittiska arkitektur- och konstkollektivet Assemble från England berätta om sina alternativa idéer om vad arkitektur och stadsutvecklingspraktik kan vara. I deras arbete, som de bland annat fått Turnerpriset för 2015, fokuserar de på ett demokratiskt och gemensamt görande i alla skalor, både i att skapa objekt och i att få saker att hända.

Om Göteborgs Stadstriennal
Göteborgs Stadstriennal fokuserar på att ta, ge och skapa plats i staden vi bor i. Målet är att lyfta fram alla som engagerar sig i stadsutvecklingen, oavsett om det sker genom kulturinsatser eller storskaliga byggprojekt. Under 2019 ligger fokus på att bygga upp stadstriennalens huvudscener, samarbeten och kommunikation.

Den 18–19 september genomförs Stadstriennalens mellanakt 2019, som erbjuder program på fyra platser i staden – Näsan i blöt i Jubileumsparken, Hammarkullens station, Älvrummet samt Röhsska museet. I programmet ingår workshops, föreläsningar, DJ-sessions och samtal. Se programmet i sin helhet här.

Arrangemanget genomförs inom ramen för Mötesplats Röhsska. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

Toppbild, foto: Assemble