Vernissage

Invigning: Konsthantverksdagarna och Craft Days

Passerade tillfällen
Tors 2 maj 2024
18:00 – 20:00
Auditoriet
Ingår i entrébiljetten. Fri entré för Konsthantverkscentrums medlemmar.

Välkommen till invigningen av Craft Days och Konsthantverksdagarna! Under kvällen bjuds det på invigningstal, mingel samt tre vernissager i huset.

Kvällen inleds med ett invigningstal och en kort presentation av Craft Days och Konsthantverksdagarnas program. Därefter blir det mingel med dryck och tilltugg, samt trippelvernissage.

I arkitekturhallen öppnar grupputställningen Vi ser inte linsen genom vilken vi betraktar världen med verk av elva medlemmar i Konsthantverkscentrum.

På våning två öppnar utställningen I dialog med Elsa med arbeten av studenter vid HDK-Valand som tolkat verk av Elsa Pärs Berglund.

I auditoriet har projektet Hepheastus vernissage för sin utställning Hantverksekonomi och organisation. Passa även på att besöka utställningen Låt hundra blommor blomma som är öppen under kvällen.

Craft Days går av stapeln 2-5 maj 2024 och arrangeras med syfte att lyfta, stärka och synliggöra konsthantverksfältet i Västra Götalandsregionen. Evenemanget arrangeras av Konsthantverkscentrum i samarbete med Konstepidemin, Textilmuseet, Form & Folk och Not Quite. Craft Days 2024 genomförs med stöd från Göteborg Stad och Västra Götalandsregionen.

Parallellt med Craft Days arrangerar Röhsska museet Konsthantverksdagarna, med ett omfattande program av utställningar och seminarier.

Här kan du läsa mer om de tre utställningar som kommer vara öppna mellan 2-12 maj.

Inför ditt besök

Begränsat antal platser, anmälan krävs. Anmäl ditt deltagande till Helena Pernow: helena.pernow@konsthantverkscentrum.se.