2 Maj 2024 – 12 maj 2024

Utställning: Vi ser inte linsen genom vilken vi betraktar världen

Ta del av elva konsthantverkares perspektiv på samtiden. I samband med Craft Days och Röhsskas konsthantverksdagar 2–5 maj 2024, öppnar ”Vi ser inte linsen genom vilken vi betraktar världen” på Röhsska museet. Utställningen är öppen 2-12 maj.

Kristin Larsson. Sidereum. Foto: Gustav Almestål

Utställningen är ett samarbete mellan museet och Konsthantverkscentrum och presenterar elva medlemmar ur organisationen, som med sina verk överraskar, förskjuter vedertagna skalor eller bryter mot förväntningar och konventioner.

Många av verken tar avstamp i traditionella hantverkstekniker som utmanats och expanderat till nya uttryck eller oväntade materialkombinationer.

I en tid som präglas av överkonsumtion, globalisering och digitalisering kan vi låta oss inspireras av konsthantverkarens blick på sin omgivning, kanske även smittas av dennes nyfikenhet, närvaro och omsorg för material.

Vi ser inte linsen genom vilken vi betraktar världen visas 2-12 maj i Arkitekturhallen och är ett samarbete med Craft days och Konsthantverkscentrum.

Cidarissphere. Foto: Johan Knobe.

Utställare

Masayoshi Oya, Kristin Larsson, Erik Thulén, Linnea Dalstrand, Annika Andersson, Linea Matei, Mia Fkih Mabrouk, Ellinor Augustini, Jaron Vandervelde, Beatrice Alvestad Lopez och Sofia Bankeström.