18 NOVEMBER 2023 – 21 APRIL 2024

Weave Weft Woven

Till utställningen Låt hundra blommor blomma har konstnären Marcia Harvey Isaksson skapat en interaktiv installation där du bjuds in att själv sitta ner och testa att väva.

Marcia Harvey Isakssons installation visas i Arkitekturhallen. Här kan den som vill slå sig ner och själv väva en stund. Foto: Kristin Lidell

I den interaktiva installationen Weave Weft Woven av konstnären Marcia Harvey Isaksson bjuds du in att utforska vävning genom fyra olika tekniker. Ta plats vid en trissvävstol som delar varp med konstnärens egenbyggda dragstensvävstol i västafrikansk stil. Du kan också utforska en specialdesignad vävstol av arkitekten Jonathan Berglund eller prova på tekniken bandgrind tillsammans med andra.

Det finns instruktioner vid varje vävstol och värdar nära tillhands för frågor. Installationen har samma öppettider som museet och är placerad på entréplan i Arkitekturhallen.

Weave Weft Woven visas 18 november 2023 – 21 april 2024 och är en del av utställningen Låt hundra blommor blomma.

Marcia Harvey Isaksson. Foto: Ylva Sundgren

Om Marcia Harvey Isaksson

Marcia Harvey Isaksson, född 1975 i Harare, Zimbabwe, är en konstnär, curator och utställningsformgivare baserad i Stockholm. I sin konstnärliga praktik använder Harvey Isaksson textila metoder för att utforska plats, tillhörighet och arv. Hon gestaltar sina berättelser med en mångfald av medier, från skulptur till performance. Harvey Isaksson driver kulturplattformen Southnord.