Våren 2024

Fridays For Future och Rebellmammorna

Till utställningen Låt hundra blommor blomma samarbetar vi med Fridays For Future och Rebellmammorna.

Gustav Adolfs torg i centrala Göteborg har återkommande varit en plats för protester och demonstrationer. Foto: Fridays For Future

Samarbetet med Fridays For Future och Rebellmammorna är en del av flera program tillsammans med aktörer och organisationer där vi lyfter människorättsfrågor, globala orättvisor och miljöfrågor kopplade till utställningen.

Tillsammans med Fridays For Future och Rebellmammorna bjuder vi in till plakatverkstad och samtal om klimatkrisen under Vetenskapsfestivalen den 18 april och workshop under Kulturkalaset den 31 augusti (mer info kommer). Under dessa tillfällen kan du lära känna klimatrörelserna, prata med likasinnade, ställa frågor och få kunskap om hur du kan engagera dig för klimatet. Du kan också testa ditt klimatavtryck och är välkommen att manifestera i Rebellmammornas cirkel.

Samarbetet är en del av utställningen Låt hundra blommor blomma.

Här i Elsa Pärs Berglunds bildväv Samling Gustav Adolfs torg från 1973 syns banderoller och plakat av olika slag. Foto: Mikael Lammgård.

Om Fridays For Future och Rebellmammorna

Fridays For Future är en gräsrots- och ungdomsrörelse för alla under 26 år som strejkar och kämpar för klimaträttvisa. Rebellmammorna bildades 2021 och är en rörelse av mammor och allierade som vill se krafttag från politiker och andra ledare i samhället för att hantera klimatkrisen. Rebellmammorna är en del av Extinction Rebellion.

Fridays For Future Göteborg finns på Facebook.

Rebellmammorna har en sluten grupp på Facebook.