20 april

Fri entré för alla på Museernas dag 

Vad sägs om hajar i ett levande korallrev på Sjöfartsmuseet Akvariet? Mästerverk av Rembrandt och Picasso på Göteborgs konstmuseum? Eller kanske ett möte med Skandinaviens äldsta skelett på Göteborgs stadsmuseum? Gör en spännande upptäcktsresa tillsammans på Museernas dag, lördag 20 april. Här på Röhsska museet hittar du bland annat unik mosaik från det mytomspunna Babylon, ett 1700-tals hem, inspiration från Östasien och en samling av stolar sedan 300 år tillbaka i tiden.

Förutom att utforska museets utställningar så sker dessa aktiviteter under dagen:

Kul att väva för stora och små

Väv tillsammans med Väv i Väst. Här på Röhsska museet kan du under Museernas dag lära dig väva tillsammans. Denna aktivitet passar både stora och små så ta med ditt sällskap och upptäck glädjen med att väva! Vad du än väver så får du ta med ditt nya verk hem. Det finns även möjlighet att testa vävning i grindvävstol och liten golvvävstol.

Tid: kl 11-16
Var: Studion på Röhsska museet. Den ligger direkt till höger när du kommer in i entrén.

Öppna visningar av utställningen Låt hundra blommor blomma.

Hösten 2023 öppnade utställningen Låt hundra blommor blomma. En utställning av textilkonstnären Elsa Pärs-Berglund där hon skildrar politiska skeenden, globala orättvisor, miljöfrågor och den svenska arbetarrörelsen under 1900-talets andra hälft.

Tid: 12.00 och 13.30
Plats: Vi samlas i trapphallen på våning 2. Ingen föranmälan behövs men det är begränsat antal platser.


Välkommen!Foto: Kristin Lidell.

Besök fler av Göteborgs museer på Museernas dag, fri entré överallt:

Göteborgs konstmuseum

Besök ett av norra Europas främsta museer för bildkonst. Här samsas verk av mästare som Picasso, Rembrandt och van Gogh med nordiska storheter som Carl Larsson och Sigrid Hjertén, bredvid svensk och internationell samtidskonst. Välkommen att låta konsten vidga din värld!

Göteborgs stadsmuseum

Följ med på en tidsresa genom 12 000 år av dramatisk historia. I det anrika Ostindiska huset från 1750-talet möter du en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar – från landets enda utställda vikingaskepp till världens första Volvo. Upplev Göteborg i nöd och lust!

Göteborgs stadsmuseum

Sjöfartsmuseet Akvariet

Utforska havet med alla sinnen. Hos oss hittar du saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och utställningar för stora och små. De nya akvarierna bjuder på spännande undervattensvärldar med tångskogar, fiskar och levande koraller. Havet är vår värld. Välkommen in!

Sjöfartsmuseet Akvariet