6 maj

Fri entré på Museernas dag 

Lördag den 6 maj är det Museernas dag och fri entré på Göteborgs museer och konsthall. Välkommen att ta del av obegränsade upplevelser!

Vi vågar lova att det finns något för alla smaker när vi firar Museernas dag på Göteborgs museer och konsthall – Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs Konsthall.

Här på Röhsska museet kan du under Museernas dag lyssna till ett föredrag om kinesiska tuschteckningar, göra textiltryck i Studion, brodera tillsammans med residenskonstnär Katrine Skovsgaard, se en kortfilm om design i Auditoriet och göra formbingo i utställningarna tillsammans med de små!

Besök fler av Göteborgs museer och konsthall på Museernas dag, fri entré överallt:

Göteborgs konstmuseum

Besök ett av norra Europas främsta museer för bildkonst. Här samsas verk av mästare som Picasso, Rembrandt och van Gogh med nordiska storheter som Carl Larsson och Sigrid Hjertén, bredvid svensk och internationell samtidskonst. Välkommen att låta konsten vidga din värld!

Göteborgs stadsmuseum

Följ med på en tidsresa genom 12 000 år av dramatisk historia. I det anrika Ostindiska huset från 1750-talet möter du en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar – från landets enda utställda vikingaskepp till världens första Volvo. Upplev Göteborg i nöd och lust!

Göteborgs stadsmuseum

Göteborgs Konsthall

Möt svensk och internationell samtidskonst som förflyttar gränser. Här kan du utforska mångfalden i kreativt skapande genom utställningar och aktiviteter för alla åldrar. Alltid fri entré.

Göteborgs Konsthall

Sjöfartsmuseet Akvariet

Utforska havet med alla sinnen. Hos oss hittar du saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och utställningar för stora och små. De nya akvarierna bjuder på spännande undervattensvärldar med tångskogar, fiskar och levande koraller. Havet är vår värld. Välkommen in!

Sjöfartsmuseet Akvariet