23 april

Upplev museernas dag 

Från vikingar till videokonst, historiskt mode och banbrytande design. Välkommen till Museernas dag 23 april!

Vi vågar lova att det finns något för alla smaker när vi firar den första upplagan av Museernas dag på Göteborgs museer och konsthall – Göteborgs stadsmuseum, Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum och Göteborgs Konsthall.

Museernas dag är en historisk satsning för att öppna upp museerna för alla som är intresserade – inte minst efter två år av pandemi då många har tillbringat mycket tid i isolering. Museerna bjuder på ett rikt utbud av nya utställningar och äldre favoriter – och inte minst – en lång rad aktiviteter under dagen.

Under Museernas dag blir det också filmvisning i nyinvigda Torsten och Wanja Söderbergs sal, visningar av utställningarna 1700-talets former och Migration – Föremålens färdvägar, workshops i Origami och tillverkning av pappersperuker med mera.

Klicka här för Röhsskas program som riktar sig till de vuxna.

Klicka här för Röhsskas program program som riktar sig till de lite yngre besökarna.

Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum bjuder på lika delar oväntade möten, nya perspektiv och stora upplevelser. Här samsas mästerverk av Picasso och Degas med samtida konstnärer som Fredrik Raddum och Cajsa von Zeipel. Missa inte utställningarna Barbro Östlihn. New York Imprint med dess monumentala verk av byggnader och fasader och Play: videokonst ur samlingen som invigs på Museernas dag.

Göteborgs stadsmuseum

På Göteborgs stadsmuseum upplever du 400 år av nöd och lust i utställningarna om Göteborgs dramatiska historia – från stadens födelse under 1600-talet till lika älskade som hatade föremål från 1900-talet och fram till vår tid. Men du kan också kika in i de förhistoriska utställningarna och göra en vandring från stenåldern till vikingarnas värld. Missa inte heller de tillfälliga utställningarna Inzoomat som berättar om Göteborg genom kameralinsen och den hyperaktuella utställningen Augusta Lundin – Sveriges första modehus.

Till programmet

Göteborgs Konsthall

Göteborgs Konsthall – konstupplevelser som förflyttar tankar och gränser. I den aktuella grupputställningen Material Glitch presenterar årets avgångsstudenter vid masterprogrammet i fri konst vid HDK-Valand sina examensprojekt.

Till programmet