Vernissage

Vernissage: Vi ser inte linsen genom vilken vi betraktar världen

Passerade tillfällen
Tors 2 maj 2024
18:00 – 20:00
Arkitekturhallen
Ingår i entrébiljetten. Fri entré för konsthantverkscentrums medlemmar.

Ta del av elva konsthantverkares perspektiv på samtiden. I samband med Craft Days och Röhsskas konsthantverksdagar, 2–5 maj 2024, öppnar ”Vi ser inte linsen genom vilken vi betraktar världen” på Röhsska museet och invigs med en vernissage.

Utställningen är ett samarbete mellan museet och Konsthantverkscentrum och presenterar elva medlemmar ur organisationen, som med sina verk överraskar, förskjuter vedertagna skalor eller bryter mot förväntningar och konventioner.

Många av verken tar avstamp i traditionella hantverkstekniker som utmanats och expanderat till nya uttryck eller oväntade materialkombinationer.

I en tid som präglas av överkonsumtion, globalisering och digitalisering kan vi låta oss inspireras av konsthantverkarens blick på sin omgivning, kanske även smittas av dennes nyfikenhet, närvaro och omsorg för material.

Utställningen är efter vernissagen öppen varje dag mellan 2-12 maj. Välkommen!

Utställare: Masayoshi Oya, Kristin Larsson, Erik Thulén, Linnea Dalstrand, Annika Andersson, Linea Matei, Mia Fkih Mabrouk, Ellinor Augustini, Jaron Vandervelde, Beatrice Alvestad Lopez, Sofia Bankeström.

Detta är ett samarbete med Craft Days och Konsthantverkscentrum.

Detta är en del av Röhsskas konsthantverksdagar 2024.

Inför ditt besök

Utställningen pågår mellan 2-12 maj.

Foto: Kristin Larsson. Sidereum. Foto: Gustav Almestål/Galleri Glas.