Föreläsningar & samtal

Röhsskas modedagar: Nordiskt mode nu – Stickat och tryck

Passerade tillfällen
Tors 16 mars 2023
16:00 – 16:30
Auditoriet
Ingår i entrén

Välkommen till ett samtal med curator Ane Lynge-Jorlén om nordisk talangutveckling inom mode och om den kommande utställningen Nordiskt mode nu: Stickat och tryck.

Vårens modetema inleds med modedagarna i mars och fortsätter med utställningen Nordiskt mode nu: Stickat och tryck i maj. Vi har bjudit in Ane Lynge-Jorlén som kuraterat den kommande utställningen, där totalt femton nya framträdande modeskapare kommer att ställa ut. Lynge-Jorlén berättar om arbetet med utställningen och det nordiska perspektivet på talangutveckling inom mode.

Lynge-Jorlén är chef på organisationen Alpha som är en talang-inkubator för de nordiska ländernas nya framträdande modeskapare. Vidare är hon special advisor för Copenhagen Fashion Weeks talentprogram samt mentor för unga modedesigners som en del av Statens Kunstfond (DK).

Utställningen Nordiskt mode nu: Stickat och tryck är först ut i ett nordiskt samarbete mellan museet, organisationen ALPHA, Nasjonalmuseet i Oslo, EMMA – Espoo museum of Modern Art i Esbo utanför Helsingfors och Copenhagen Contemporary. Syftet är att stötta nästa generation av modedesigner.

Inför ett besök:

Det är begränsat antal platser. Först till kvarn, ingen föranmälan krävs.

Bild: Ane Lynge-Jorlén vid prisutdelning under ALPHA Award vid Copenhagen Fashion Week 2023. Foto: James Cochrane.

Aktiviteten genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.