Föreläsningar & samtal

Presentation av Låt hundra blommor blomma på Annedalshuset

Passerade tillfällen
Tors 21 mars 2024
17:30 – 18:30
Annedalshuset, Brunnsgatan 14
Entré 50 kr. Betalas med swish eller kontanter på plats Annedalshuset

Utställningsintendent Olivia Berkowicz håller en presentation på Annedalshuset om utställningen Låt hundra blommor blomma med fördjupade perspektiv på tematiken och verken av Elsa Pärs-Berglund, Shabnam Faraee och Josefin Gäfvert.

Elsa Pärs-Berglunds (1920–2005) konstnärliga praktik var samhällsengagerad och med stor skärpa vävde hon fram sin samtids brännande frågor. I utställningen möter vi vävtekniker som gobeläng, dubbelväv, damast och dukagång där hon skildrade politiska skeenden, globala orättvisor, miljöfrågor och den svenska arbetarrörelsen under 1900-talets andra hälft. I dialog med Elsa Pärs-Berglunds verk presenteras textila verk av Shabnam Faraee och Josefin Gäfvert där vi får möta hantverkstraditioner som experimentella ingångar till vävkonsten.

Denna programpunkt är en del av flera program där museet lyfter människorättsfrågor, globala orättvisor och miljöfrågor kopplade till utställningen Låt hundra blommor blomma.

Inför ditt besök

Först till kvarn. Begränsat antal platser på Annedalshuset där presentationen äger rum, det är ett parhus. Museet är i tre våningar i det ena trapphuset och föredraget är på andra våningen i det andra trapphuset. Huset saknar hiss.

Foto: Kristin Lidell.