Barn och unga

Invigning: FORMLEK för barn 0-5 år

Sön 19 maj 2024
11:00 – 17:00
Torsten och Wanja Söderbergs sal
Ingår i entrébiljetten
Google

Det är äntligen dags att inviga FORMLEK och vi vill att du ska vara med! I samband med utställningen Låt hundra blommor blomma har formgivaren Lisa Marie Bengtsson designat ett rum för barn mellan 0–5 år och deras vuxna där trasmattor, vävstolar och återbrukat material utgör kärnan i rummets formgivning.

Kom och bygg en koja, snurra med bollar och balansera på mjuka former. I FORMLEK är barn och vuxna välkomna att leka, läsa, knyta, krypa och experimentera tillsammans. Lisa Marie Bengtsson är på plats mellan kl. 11–14 och berättar mer om inspirationen bakom FORMLEK. Alla barn får även designa ett eget alster att ta med sig hem. Kom och utforska ett kreativt rum med väven i fokus!

Inför ditt besök

För barn 0–5 år med deras vuxna. Drop-in! Det är begränsat antal platser. Barnvagnsparkering och toaletter med skötbord finns på källarplanet. Bärselar finns att låna i receptionen. Café St Agnes på entréplan serverar mat och fika, där får besökaren gärna låna mikrovågsugn och värma medhavd mat och dryck till sin bebis. Mat är inte tillåten att äta i museets lokaler.

Bild: Lisa Marie Bengtsson.