Föreläsningar & samtal

Frukostseminarium: Konst på export

Passerade tillfällen
Fre 3 maj 2024
09:00 – 12:00
Auditoriet
Kostnadsfritt att delta men anmälan är obligatorisk No show-avgift på 250 kr

Den internationella marknaden kan erbjuda konsthantverkare möjligheter till profilering, konstnärlig utveckling, försäljning, nätverkande och regelbundna inkomster från inredningsarkitekter och återförsäljare. På detta frukostseminarium fördjupar vi oss i frågor om konsthantverk, export och utländska marknader.

Seminariet kommer att innehålla presentation av arbetet med en av världens mest inflytelserika mässor med fokus på samtida konstverk och design. Samt om handboken ”Konst på Export”, en steg-för-steg-guide med praktiska råd hur man packar, transporterar och förtullar konst vid export. Insikter från rapporten ”Konstbranschen i siffror 2023”, Konsthantverkscentrums internationella projekt och även personliga erfarenheter av att packa, transportera, ställa ut och sälja konst utanför Sverige.

Frukostseminariet är en del av Röhsska museets konsthantverksdagar, som äger rum som en del av och parallellt, med Craft Days.


Preliminärt upplägg för förmiddagen:

09.00–09.30 Frukost och mingel

09.30 ”Konst på export”, Presentation av handledningen “Konst på Export” och insikter från rapporten “Konstbranschen i siffror 2023”.Geska Brečević, konstnär och projektledare på Konstnärernas Riksorganisation.

09.50 “Konsthantverkscentrum: internationell utblick”. Presentation av KHVC:s arbete med internationalisering. Ca 10 minuter. Evelina Hedin, internationell samordnare, Konsthantverkscentrum.

10.00–10.40 “Titel TBD” (In English) Isobel Dennis, Head of Enterprise / Collect Fair Director Crafts Council

10.40–10.50 frågor till Isobel från publiken

10.50–11.10 “Konsten att packa rätt”, Simon Lind, Transart.

11.10 –11.40 “Vad vi har lärt oss – personliga erfarenheter av konst på export” Karin Roy Andersson, smyckekonstnär & ägare av Galleri FOUR och Eva Hild, skulptör

11.40–12.00 Avslutande samtal och frågor. från publiken.

Detta är ett samarbete med Konstnärernas riksorganisation.

Medverkande

Isobel Dennis är Director för Collect Fair – en av världens mest inflytelserika mässor med fokus på samtida konsthantverk och design.
Karin Roy Andersson är smyckekonstnär och konstnärlig ledare för galleri Four i Göteborg.
Eva Hild är skulptör och har deltagit i ett stort antal utställningar och utfört offentliga gestaltningar.
Evelina Hedin arbetar som internationell koordinator på Konsthantverkscentrum i Stockholm. Hon är även verksam som textilkonstnär och kurator inom konsthantverksfältet.
Geska Helena Brečević arbetar som projektledare på Konstnärernas Riksorganisation. Hon är konstnär, filmare och skribent och driver plattformen Performing Pictures.
Simon Lind är packmästare på TransArt. Företaget som bildades 1991 är specialiserat på att hantera och transportera ömtåliga och värdefulla konstverk och erbjuder också kringtjänster som packning, montering och installation.

Inför ditt besök

Vi bjuder på frukost med frallor, juice, te eller kaffe. Det är kostnadsfritt att delta men anmälan är obligatorisk och om du avbokar senare än 7 dagar innan eventet eller inte dyker upp faktureras en no-showavgift på 250 kr. När du deltar i seminariet bjuder vi också på gratis inträde till alla Röhsska museets utställningar. Du anmäler dig via länken här.

Foto: Crafts Counsils.