Barn och unga

FORMLEK:VÄV – för barn 0-5 år

Passerade tillfällen
Sön 3 december 2023
13:00 – 16:00
Torsten och Wanja Söderbergs sal
Ingår i entréavgiften

Är du mellan 0-5 år? Tycker du om form och lek? Kom till museet och utforska vävens värld tillsammans med formgivaren Lisa Marie Bengtsson.

På ett lekfullt sätt utforskar vi vävens olika former och ingredienser och använder olika material, inklusive återbrukade trasmattor, som utgångspunkt. Här får barn och vuxna upptäcka, forma, knyta, krypa, tolka, testa och experimentera tillsammans. Varmt välkomna!

Lisa Marie Bengtsson är formgivare och arbetar i gränsöverskridande konstnärliga processer, ofta i samarbete med andra utövare inom design och konst. Hon specialiserar sig på design, särskilt riktad mot barn, och strävar efter att främja barns egen kreativitet och uttryck. De senaste tio åren har hon fokuserat på att skapa miljöer, utställningar och föremål som främjar lekfull och utforskande form. Under 2024 samarbetar Lisa Marie Bengtsson med barn för att skapa en interaktiv yta på museet, speciellt riktad mot barn i åldern 0-5 år, med vävningen som central utgångspunkt.

FORMLEK:VÄV är en del av utställningen Låt hundra blommor blomma.

Inför ditt besök:

För barn 0–5 år och deras vuxna. Drop-in! Barnvagnsparkering och toaletter med skötbord finns i källarplanet på museet. Bärselar får du gärna låna i receptionen. Café St Agnes serverar mat och fika, och du kan låna deras mikrovågsugn för att värma mat och dryck.

Toppbild: Lisa Marie Bengtsson. Foto: Magnus Axelsson.