Visning

Designklassiker: Från böjträ till blåvitt porslin

Tors 17 oktober 2024
17:30 – 18:30
Designhistorier
Ingår i entrébiljetten
Google

I vår nya programserie Designklassiker utforskar vi föremål som har överlevt trendernas svängningar! Besök museets nyöppnade utställning Designhistorier och upptäck mode och design som har haft stor inverkan på designvärlden och fortsätter att inspirera nya generationer av designers och konsumenter, år efter år.

Designklassiker finns överallt – från möbler, mode och inredning till bilar och elektronik. I denna visning får vi följa med museets samlingsintendent, Birgitta Martinius, som dyker ner i föremål som på olika sätt har format våra hem och vår vardag. Vi tittar bland annat på formgivarna Alvar Aaltos och Bruno Mathssons böjträdesign, och lär oss hemligheterna bakom barnstolen Tripp Trapps framgång. Vi utforskar även könummerapparater i industridesign och det blåvita porslinet Mon Amie av Marianne Westman.

Inför ditt besök

Det är ett begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka en plats genom att mejla till pedagog.designmuseum@kultur.goteborg.se. Obokade platser släpps fram till att visningen börjar. Programpunkten ingår i entrébiljetten till museet.

Foto: Röhsska museet.