Visning

Annedalshuset – en urban bygdegård

Passerade tillfällen
Sön 25 februari 2024
13:00 – 16:00
Obs! Annedalshuset, Brunnsgatan 14
Entré 50 kr betalas med swish eller kontanter på plats Annedalshuset

Annedalshuset är en byggnad från slutet av 1800-talet i den tidigare arbetarstadsdelen Annedal. Här vävs historia, hållbarhet och utveckling samman i en omställning ledd av en ideell förening. Vad och hur kan vi lära av historien inför nödvändiga förändringar i ett krisande samhälle.

Detta föredrag kommer att äga rum i Annedalshuset på Brunnsgatan 14 mellan kl 13-16 i den del av huset som INTE är museet.

Från kl 13 till 15 är det dock öppet i Annedals lägenhetsmuseum där en guide visar hur man bodde från 1900 till 1940-talet med möbler, husgeråd och verktyg. Huset har också utställningar med bilder och modeller av arbetarstadsdelen Annedal före rivningarna 1973.Kl 15 kommer det berättas om Annedal och Annedalshusets historia och om den förening som skapat museet. Sedan tio år genomgår föreningen en omställning och ordnar nu utställningar, föredrag och uthyrning. Byggnaden förändras varsamt för att möta nya behov. Samtidigt lyfts hållbarhetsfrågor på basis av historien och historierna i huset. Föreningen välkomnar fler att delta i detta, kom och se hur vi jobbar! Under eftermiddagen kommer det att finnas fika att köpa som serveras hela tiden från kl 13.

Denna programpunkt är en del av flera program där museet lyfter människorättsfrågor, globala orättvisor och miljöfrågor kopplade till utställningen Låt hundra blommor blomma.

Inför ditt besök

Begränsat antal platser på Annedalshuset, först till kvarn. Annedalshuset är ett parhus. Museet är i tre våningar i det ena trapphuset och föredraget är på andra våningen i det andra trapphuset. Huset saknar hiss.

I samarbete med Annedalspojkar och flickor.

Toppbild: Vy över Annedalshuset. Foto: Ulla Johansson. Bild från kök, foto: Birgit Modh.