Föreläsningar & samtal

A-prat: Samtidens och framtidens träarkitektur

Passerade tillfällen
Tors 24 augusti 2023
16:30 – 18:30
Auditoriet. Samtalet livesänds även på Teams.
Ingår i entréavgiften (fri entré för medlemmar i Sveriges Arkitekter)

Med utgångspunkt i utställningen Woodlife Sweden, anordnas ett samtal i två delar med fokus på arkitektur i trä – en första del med presentation av tre samtida arkitekturprojekt i trä, en andra del med fokus på framtida möjligheter och innovation.

I en första del presenteras tre projekt som alla utforskar träets möjligheter på olika sätt: Modvion berättar om utvecklingen av sina vindkraftverk, med stomme helt i trä, vilket ger nya möjligheter både för installation och uppförande; KAKA arkitekter berättar om sitt arbete med främst förskolor där trä har en central roll både för gestaltning och hållbarhetsfrågor och Wahlström Steijner arkitekter berättar dels om en liten teknikbyggnad som fått ett annorlunda uttryck, dels om Kviberg sporthall där träets användning utforskas på flera nivåer.

I samtalets andra del berättar Chalmersstudenterna Emil Westlin, Charlotta Gatenbeck, Isabella Endre och Daniel Johansson om projekt där de tänjer på användandet av trä och utforskar dess potential vad gäller modulbygge, resursanvändande, cirkularitet och byggmetoder.

I ett avslutande panelsamtal tas frågeställningarna vidare i ett brett samtal om framtidens träarkitektur och möjligheter, ur gestaltnings-, hållbarhets- och innovationsperspektiv.

Programpunkten modereras av Tove Dumon Wallsten, Sveriges Arkitekter och Björn Nordin, Svenskt Trä.

Efter programpunkten hålls ett mingel med tilltugg och visning av utställningen Woodlife Sweden samt Arkitektur i gränslandet.

Samtalet livesänds

Klicka här för att ansluta till livesändningen på Teams

Om inloggning krävs ange ID och lösenord nedan:
Mötes-ID: 372 602 342 816
Lösenord: Cfbv3o

Bild: Stillbild ur filmen ”Björkö Vindkraftverk”, Modvion, Woodlife Sweden.

Till arkitekturdagarna