Visning

Upptäck Röhsska museets formhistoria

Under den här visningen tittar vi på utställningen Röhsska museets formhistoria och får möjlighet att upptäcka såväl designklassiker som glömda guldkorn.

Utställningen berättar om formens utveckling under 200 år, och skildrar det som varit typiskt för sin tid; möbler, industridesign, dräkter, affischer, textilier, keramik, glas och mycket mer. Vi diskuterar designbegreppet och designens roll, funktion och påverkan på våra liv idag.

Bokningsinformation

Under rådande omständigheter anpassar vi vårt program för att kunna garantera ett tryggt besök hos oss på museet. Vi kommer under hösten inte erbjuda visningar i utställningarna men finns möjligheten att boka föreläsningar i Auditoriet. Föreläsningen är cirka 40 minuter, efter det besöker ni på egen hand de verk som visats under utställningen. Gruppstorlek: max 25 personer.

Vänligen observera att vi endast tar emot bokningsförfrågningar via mail under sommaren.

Maila din förfrågan till bokningar.rohsska@kultur.goteborg.se eller ring 031-368 31 86. Vi har telefontid på onsdagar kl 9-17. Bokningsförfrågningar via mejl har snabbare handläggningstid.

Observera att ditt tillfälle är bokat när du fått en bokningsbekräftelse. Tänk på att vi behöver din bokning senast 8 arbetsdagar i förväg.

Avbokning ska ske senast 8 dagar innan avtalat datum, annars debiteras ni på beloppet.

Priser

Priserna är per grupp + entréavgift. Priset är momsfritt.

  • Tisdagar-fredagar kl 11-16: 1200 kr
  • Torsdagar efter kl 17 samt helgdagar: 1800 kr
  • Tillägg för visning på engelska: 500 kr
  • Entréavgift: 60 kr för ett besök eller 100 kr för ett årskort som gäller på Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum och Göteborgs stadsmuseum

Bokningsuppgifter

Vid bokningsförfrågan uppge följande uppgifter:

  • Gruppens namn
  • Kontaktuppgifter
  • Tid och datum
  • Val av visning (se våra aktuella alternativ nedan).

Önskat betalsätt: på plats i receptionen eller via faktura (ange faktureringsadress samt org.nr/personnummer i din bokningsförfrågan).