Skapa hemma – för stora och små

På Röhsska museet finns det en Studio som vanligtvis fylls med kreativa barn och vuxna som skapar tillsammans. Nu när ordinarie skapande verkstad är inställd under våren tänkte vi att Studion istället får komma till er. På den här sidan har vi satt ihop material som enkelt kan användas hemifrån. Uppgifterna tar avstamp i museets samlingar och materialet består av saker som oftast brukar finnas hemma.

Välkommen att utforska Röhsska museets Studio hemifrån!

 

Klippdockor

Inspireras av Röhsskas modesamling och klipp ut och färglägg dina egna favoriter.

Ta mig till klippdockorna

Origamidrake

I museets utställning Inspiration Östasien, finns det många föremål med motiv av kinesiska drakar, på allt från drakrockar och skålar till väggpaneler och vaser.

Vik din egen drake

Pappersperuk

Under 1700-talet var det i Europa högsta mode, bland såväl kvinnor som män, att bära peruk. De pudrades vita med hjälp av pärlemor, parfymerad stärkelse eller vetemjöl, beroende på vilken samhällsklass man tillhörde.

Skapa din egen peruk

Skattkistan Röhsska

Röhsska museet byggdes för mer än hundra år sedan med rött handslaget tegel och i nationalromantiskt stil. Hur skulle du ha designat museet om du själv fick välja - knallrosa, polkagrisrandigt eller i regnbågens alla färger?

Barn & unga

Sommarlov med Röhsska museet

I fem digitala workshops får du möjlighet att prova på olika tekniker och material som ofta går att hitta hemma eller utomhus. Uppgifterna utgår från mönster på olika sätt och inspireras av verk som finns på museet.