Röhsskas idélabb

Välkommen till Röhsskas idélabb där vi tillsammans utforskar olika teman, föremål och frågeställningar i arbetet med att ta fram en ny designhistorisk utställning.

I labbet får du som besökare möjlighet att delta i de olika faserna av utställningsarbetet, dela med dig av dina tankar om design och ta del av resultatet från tidigare labb. Nedan hittar du våra programlagda idélabb och när dörrarna till Studion är öppna, så är du varmt välkommen in på egen hand.

Under perioden 2022-2024 arbetar vi med att skapa en ny basutställning som tar avstamp i frågan ”Vad är design?”. Där kommer unikt konsthantverk och mode visas tillsammans med serietillverkade designföremål från de senaste 200 åren.

Aktuellt

Vilka föremål tycker du ska finnas kvar i den nya utställningen?

Sista helgen i mars fick besökarna välja ut fem favoritföremål från den tidigare utställningen Röhsska museets formhistoria. Besökarnas val hjälper oss vidare i besluten om vilka föremål som kommer att visas i den kommande utställningen. Nu visas några av besökarnas favoritföremål i Röhsskas idélabb, tillsammans med information om formgivare, material och tillverkningsår. Men vad vill du att vi berättar mer och vilken information vill du få kopplad till dessa föremål? Kom och tyck till!

Toppbild & bild: Röhsska idélabb, foto: Ina Winther Åshaug, Röhsska museet.