Residens Röhsska Kiyoshi Yamamoto

Textilkonstnären Kiyoshi Yamamoto är den första mottagaren av nyinstiftade Residens Röhsska. Visionen med residenset är att stipendiaten utformar innehållet och arbetar processinriktat i dialog med publiken. På den här sidan kan du läsa mer om årets stipendiat och få det senaste uppdateringarna av processen.

Vartannat år erbjuds Residens Röhsska till en formkonstnär som är verksam i något av våra nordiska grannländer.

Residens Röhsska genomförs i samarbete med Iaspis – Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer.

Pågår 22 mars – 16 maj 2021.

Vill du delta i ett gemensamt verk?

I tider då vi inte kan umgås eller vara kreativa tillsammans fysiskt vill vi uppmana dig att möta andra människor i ett gemensamt textilt verk.

Vem är Kiyoshi Yamamoto?

Gränsöverskridande, utmanande och lekfullt. Här kan du läsa mer om textilkonstnärens arbetsprocess och tidigare utställningar.

#theproposalrohsska

Kiyoshi Yamamoto har formgivit skissböcker som delas ut till studenter tillsammans med en uppmaning. Svaren kan bli en del av ett Yamamotos framtida verk.

Gestalta din egen mask

Hur kan masker bli hemliga, mystiska, lustfyllda eller läskiga? Under påsklovet skapade vi masker med inspiration från textilkonstnären Kiyoshi Yamamotos textila tryck och skulpturala verk.

På den här sidan får du veta hur du gör din egen mask.

Toppbild: Kiyoshi Yamamoto, foto: Ella Aandal.