Gothenburg Design festival

Box Summer Studio Festival

Som en festival i en festival iscensatte Box Summer Studio en intim föreställning under två dagar på Röhsska museets innergård. Studion rörde sig i skärningsfältet mellan design, konst, dans och arkitektur.

Box Summer Studio Festival ägde rum i och runt en tillfälligt lysande tältstruktur på Röhsska museets innergård. Genom att undersöka föreställningen som format och situation experimenterade studiomedlemmarna med samspelet mellan enskilda performance och objekt. Festivalen var samtidigt en kollektiv process där de olika medlemmarna arbetade tillsammans utifrån platsen.

Box Summer Studio skapar utväxlingar och samarbeten mellan aktörer med bakgrund inom konst, design, arkitektur och dans. Under 2019  bjöd Box Summer Studio in doktoranden och regissören Linn Hilda Lamberg och konstnären, skribenten och curatorn Maja Hammarén som inspiratörer och workshopledare. Box Summer Studio har utvecklats av konstnären Gustav Lejelind och curatorn Henrik Sputnes och är ett samarbete mellan Galleri Box och HDK.

Aktiviteten ingår i Gothenburg design festival, producerad i samarbete med HDK – Högskolan för design och konsthantverk.