Workshop

Workshop: Kreativa lagningar med Main Nué

Passerade tillfällen
Lör 28 oktober 2023
13:00 – 15:00
Studion, Röhsska museet
Entrébiljett + 100 kr materialkostnad

Rädda dina trasiga kläder! Välkommen till en workshop där vi tittar på hur du på ett enkelt och kreativt sätt kan rädda trasiga kläder tillsammans med Main Nué.

I workshopen får du hjälp att komma igång med ditt eget lagningsprojekt. Du kommer att få se och lära dig en blandning av traditionella och mer konceptuella lagningstekniker. Designduon Main Nué, som består av Alva Johansson och Maja Freiman, visar exempel på tekniker som de själva använt i sin senaste kollektion Capsule4 som också visas på museet 28-29 oktober.

Main Nué vill i den här workshopen inspirera oss att se på trasiga plagg på ett nytt sätt. Kanske kan du efter workshopen istället se en defekt som en möjlighet till någonting nytt.

Ta gärna med dig ett eget plagg som du vill laga eller göra om.

Om Main Nué
Main Nué är en svensk design- och reparationsstudio grundad av Alva Johansson och Maja Freiman. Med fokus på att reparera och ompröva befintliga material och koncept inom mode, vill Main Nué inspirera både bransch och konsumenter till att se potentialen i att vårda det som redan finns.

“Det är ett holistiskt sätt att skapa på och i vårt arbete vill vi understryka att omsorg för det förflutna och utveckling av traditionella hantverksmetoder är vårt svar på ett nytt förhållningssätt till kläder och konsumtion.” säger Main Nués grundare.

Inför ditt besök

Workshopen är fullbokad!

Foto: Isak Berglund Mattsson-Mårn.