Workshop

Workshop: Illustrera ditt kvarter

Passerade tillfällen
Tors 4 maj 2023
18:30 – 19:50
Studion, Röhsska museet
Ingår i entréavgiften

Välkommen till en workshop i dekor och materialhantering tillsammans med konsthantverkaren Axel Danhard. 

Axel Danhard tog sin examen i Keramikkonst på HDK-Valand våren 2022 och är stipendiat för Röhsska museets och Dynamo Västs arbetsstipendium via Ung Svensk Form 2023.  

Danhard undersöker metoder att använda byggmaterial från olika platser i Göteborg för att skapa keramiska glasyrer. Genom detta skapar han keramiska kärl som får en platsspecifik identitet och estetik. 

Med hjälp av keramiska dekormetoder och ett gäng frågeställningar kopplade till platser och förändring, kommer du i workshopen att få undersöka hur man kan använda material och dekor för att ladda objekt med en personlig koppling och betydelse. 

Drejade vaser kommer finnas på plats samt en keramisk dekorfärg gjord på tegel plockat från olika platser i Göteborg. Det färdiga resultatet av workshopen kommer att presenteras på Röhsskas Arkitekturdagar i augusti, och därefter får deltagarna ta hem dem.

Inför ditt besök:

Det är begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-368 31 50. Obokade platser släpps fram till att workshopen börjar.

Ha gärna oömma kläder och ta med dig något från kvarteret där du bor (en bit tegel, ett löv, en sten, etc).

Bild: Axel Danhard.