Barn och unga – Workshop

West Pride: Pridetåg i keramik

Tors 13 juni 2024
16:00 – 19:00
Studion
Fri entré
Google

Röhsska museet och House of Colors bjuder tillsammans med Queera Kids in till en kreativ West Pride kväll på museet! Är du mellan 13-20 år, nyfiken på keramiklera och är HBTQI+ eller funderar på din könstillhörighet/sexualitet? Kom och delta i en lerworkshop där vi skapar ett Pridetåg i keramik tillsammans.

Under workshopen ses vi och lär oss grunderna i lera. Varje deltagare får göra en keramikfigur i stengodslera till ett gemensamt Pridetåg som blir del av Queera Kids konstprojekt. Du får också göra en liten keramikfigur till dig själv. Röhsskas pedagog kommer sedan bränna och glasera keramiken åt er för att hämtas vid senare tillfälle.

Det bjuds på fika.

Vilka är Queera kids?

Queera Kids är ett konstprojekt för och av barn & unga med önskan om att alla ska få vara precis den de är. Queera Kids startade 2022 under Transkollo för barn, och leds av konstnären och pedagogen Bianco.

Vilka är House of Colors?

House of Colors är en mötesplats i Göteborg för dig som är mellan 13–20 år och identifierar dig som HBTQI+. De träffas varje vecka och hittar på olika aktiviteter tillsammans. De bjuder alltid på fika och deras aktiviteter är gratis. De tycker det är viktigt med trygga mötesplatser för unga hbtqi-personer och därför berättar inte var deras mötesplats ligger.

Inför ditt besök

Workshopen är i studion i en sluten grupp på ca 15 deltagare. Du behöver inte ha varit med i House of Colors sedan tidigare eller vara öppet HBTQI+. Det kommer enbart vara workshopdeltagare och personal i studion.

Skicka mail eller meddelande på Instagram till House of Colors för att anmäla dig:

Mejl: houseofcolors@socialhisingen.goteborg.se

Instagram: house_of_colors

Bild: Bianco Casco.