Visning

Visning: Presentation och visning med designern Brynjar Sigurðarson

Lör 9 november 2024
13:00 – 15:00
Studio 1 och Designhistorier
Ingår i entrébiljetten
Google

Välkommen till en ny programserie med fokus på nordisk design! Vi startar upp med Island och en presentation av Brynjar Sigurðarson. Med efterföljande visning i Designhistorier och djupdykning vid designerns verk i utställningen.

Brynjar Sigurðarson är grundaren av Studio Brynjar & Veronika. Den isländsk-tyska studion smälter samman en mängd olika konstnärliga medier, som ofta suddar ut gränserna mellan myt och verklighet. I mer än tio år har studion sammanställt en mångsidig portfölj som hämtar inspiration från teatraliska och naturliga element. Projekt som ”Cirkelflöjten”, möbelkollektionen ”Silent Village” och dokumentären ”Borgþór Sveinsson” flätar samman antropologi, geologi och berättelse.

Brynjar fick Torsten och Wanja Söderberg priset 2018 och har delat med sig av sin expertis som lärare vid ECAL-École cantonale d’art de Lausanne sedan 2013. De senaste projekten inkluderar Glass Research med CIRVA i Marseille, en färgstark lampsamling för Galerie Kreo i Paris och en offentlig installation för Ornamenta 24 i Pforzheim, Tyskland.

Brynjar Sigurðarson är grundaren av Studio Brynjar & Veronika, ett dynamiskt konst- och designsamarbete baserat i Immenstadt, Tyskland.

Inför ditt besök

Presentationen kommer att vara på engelska och visningen på både svenska och engelska. Det är begränsat antal platser. Förboka din plats via pedagog.designmuseum@kultur.goteborg.se,  031-368 31 50 eller hämta din biljett i receptionen från kl 11 samma dag i mån av plats. Kaffe och Djúpur från kl 12.30.

Denna programpunkt är ett samarbete med Islands ambassad i Stockholm, Svensk-isländska samarbetsfonden och Föreningen Norden som en del av Isländska kulturdagar 2024.

Bild: Brynjar Sigurdarson, Bord från The Silent Village Collection, bilden är beskuren.