Föreläsningar & samtal

Röhsskas modedagar: Tillskärarakademin och Det nya hantverket

Passerade tillfällen
Fre 17 mars 2023
13:00 – 15:30
Auditoriet
Ingår i entrén

Röhsskas modedagar 2023 undersöker frågor om hållbarhet inom mode och textil. Hur ställer man om en bransch, och vilka förutsättningar krävs för att ny talang ska växa fram och kunna ta plats?

I Det nya hantverket visas studentprojekt från Tillskärarakademin Göteborg. Under dagen håller studenterna presentationer och det blir samtal och mingel med modister, skräddare och lärare vid skolan. Det nya hantverket kan ses under modedagarna.

Det nya hantverket är också namnet på en kurs på Tillskärarakademin som kommer att presenteras under dagen samt hur den knyter an till frågor kring småskalig produktion och innovation. Bland hattar, väskor, jackor, kappor och galaklänningar ser vi hur nya tekniker och metoder kan integreras i traditionella hantverk.

Tillskärarakademin Göteborg är en av organisationerna inom Textile Movement Talents – en satsning för att utveckla och förvalta talang inom svenskt mode i Västra Götaland. Tillskärarakademin i Göteborg utbildar i textila yrken för mode och scenkonst med fokus på kvalitet, estetik och hållbarhet, och är idag en av de främsta skolorna inom sitt område.

Aktiviteten genomförs tillsammans med Tillskärarakademin Göteborg.

Inför ditt besök:

Det är begränsat antal platser. Först till kvarn och ingen föranmälan krävs.

Foto: Kreation av Ewa Jespersson som går modistutbildningen vid Tillskärarakademin Göteborg

I samarbete med Folkuniversitet.