Föreläsningar & samtal

Röhsskas modedagar: Talangutveckling, transformation och omställning

Passerade tillfällen
Tors 16 mars 2023
17:00 – 18:00
Auditoriet
Ingår i entrén

Vi lämnar över scenen till Textile Movement Talents som bjudit in Feben, Founder & Creative Director på FEBEN till ett samtal med Robin Douglas, Creative Director på Swedish Fashion Council.

FEBEN har under kort tid blivit en av de mest omtalade talangerna på den globala modescenen. Feben gick ut som nyexaminerad från Central Saint Martins år 2020, med kollektionen ”It’s not right, But it’s ok”.

FEBENs signaturteknik är ett utforskande visuellt språk, livfulla färgkombinationer och oväntade materialmöten.

Community är kärnan i FEBENs dynamiska design. Född i Nordkorea, från Etiopien och uppvuxen i Sverige, introducerar Feben ett nytt perspektiv på mode- och konstvärlden.

Textile Movement Talents är en satsning för att utveckla och förvalta talang – genom att aktivera, positionera och öka tillgängligheten för att verka som kreatör och entreprenör i Västra Götaland. Med målet att bygga ett community som kan driva utvecklingen inom textil och mode börjar de här och nu – under Röhsskas modedagar 2023. 

Textile Movement Talents drivs av Swedish Fashion Council och Tillskärarakademin i Göteborg och är en del av Västra Götalandsregionens satsning Textile Movement. 

Inför ett besök:

Det är begränsat antal platser. Först till kvarn, ingen föranmälan krävs.

Foto: Ib Kamara.

Aktiviteten genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.