Barn och unga – Workshop

Prototyp Göteborg + Drakparken

Passerade tillfällen
Lör 26 augusti 2023
11:00 – 16:00
Parken nära Rimfrostgatan 2 (följ skyltning från hållplats Väderilsgatan)
Fri entré

Prototyp Göteborg är en del av Göteborgs 400-årsjubileum som fokuserar på hållbar stadsutveckling. Fokus ligger på hur vi tillsammans kan undersöka olika sätt att utveckla hållbara städer genom att testa olika funktioner, tekniker och samarbetssätt med hjälp av prototyper.

Den 26 augusti besöker Prototyp Göteborg Drakparken i Biskopsgården och deltar genom projekten The Great Escape och Allmänna köket.

Drakparken är ett pågående samarbete mellan Röhsska museet, Bostadsbolaget och Bo Bra i Biskopsgården som påbörjades under våren 2022.

Med Röhsska museets Designklubb som utgångspunkt, har ungdomar i Biskopsgården själva initierat ett arbete med att undersöka olika sätt att aktivera en övergiven park.

Tillsammans med boende i närområdet har parken rensats på ogräs, sliten betong och asfalt har målats, odlingar har påbörjats, och tillsammans med Lekkontoret har en kiosk för gratisaktiviteter byggts upp.

Som en del av Arkitekturdagarna kommer Designklubben visa parken och hålla öppet i Drakkiosken. Besökare kan prova på designworkshops i olika skala, eller bara ta en fika bland bärbuskarna.

Läs mer om Prototyp Göteborg

Bild: Prototyp Göteborg.

Till arkitekturdagarna