Föreläsningar & samtal

Modedagarna: Konstnärssamtal mellan Göran Kling och Ammeli Engström

Tors 8 augusti 2024
17:30 – 18:30
Studio 1
Ingår i entrébiljetten
Google

Välkommen till ett konstnärssamtal mellan Göran Kling, konstnär och guldsmed och Ammeli Engström, smyckekonstnär och adjunkt på HDK-Valand.

I samband med Röhsskas modedagar och festivalen Way Out West 2024 visas en tillfällig utställning med tema mode och musik i arkitekturhallen på Röhsska museet.  

En av utställarna är Göran Kling. Med anledning av detta bjuder museet in till ett samtal mellan Göran Kling och Ammeli Engström om symboliken i Görans smycken, hans konstnärliga processer och inspirationskällor.

Göran Kling (1978) är en svensk konstnär och utbildad guldsmed med en Masters Examen i Contemporary Jewellery från Konstfack Högskolan i Stockholm. Han har arbetat med smycken på olika sätt, allt från mode till konst och utbildning.

Ammeli Engström (1983), smyckeskonstnär, med en masterexamen i konsthantverk, smyckekonst från HDK-Valand. Ammeli Engström arbetar sedan sin examen som smyckeskonstnär samt är en del av galleri Four, ett samtida smyckekonstgalleri i Göteborg.Sedan 2018 är hon anställd som adjunkt på smyckekonstavdelningen, HDK-Valand.

Inför ditt besök

Det är begränsat antal platser, först till kvarn och ingen föranmälan krävs.

Foto: Göran Kling.