Höstlov med Designklubben: Biskopsgården

Under höstlovet håller Designklubben workshops för barn och unga i Biskopsgården.

Under höstlovet bjuder Designklubben in till workshops i skräck på Orkanen, Bostadsbolagets mötesplats i Biskopsgården. Under tre dagar kommer vi tillsammans med skräck-experten och konstnären Emma Khanafer undersöka hur man kan bygga upp en läskig miljö. Tillsammans skapar vi kulisser och rekvisita att installera i Designklubbens park – Drakparken.

För de som är sugna på att testa på något i mindre skala kommer vi även titta på bilder på föremål från Röhsska museets samlingar, vad finns det för läskiga saker vi kan inspireras av för att skapa eget halloweenpynt?

Vi bjuder på fika!

Inför ditt besök

Workshopen vänder sig främst till dig med barn i åldrarna 8–15 år. Vi har pedagoger på plats, men för de yngsta deltagarna kan en medföljande vuxen vara bra. För att delta i workshopen behöver du bara dyka upp. Det är begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Vi ses på Orkanen, Biskopsgården. Godvädersgatan 24. Välkomna!

Om Designklubben

Designklubben är Röhsska museets pedagogiska verksamhet utanför museet. Vi arbetar tillsammans med och för barn och unga i Biskopsgården. Alla våra lovverksamheter drivs tillsammans med våra unga designambassadörer från området. Vill du veta mer? Spana in oss på Instagram @designklubben_biskopsgarden

I samarbete med Göteborgs Stad, Bostadsbolaget och Kulturrådet.

Foto: Anna Hydén