Visning

Designklassiker: Modeplagg som står sig

Tors 14 november 2024
17:30 – 18:30
Ingår i entrébiljetten
Google

I vår nya programserie Designklassiker tar vi oss an föremål som överlevt trendernas svängningar! Kom och lär känna museets nyöppnade basutställning Designhistorier och få en inblick i mode och design som haft en stor inverkan på designvärlden och fortsätter att inspirera nya generationer av designers och konsumenter, år efter år.

Designklassiker finns överallt – från möbler, mode och inredning till bilar och elektronik. I denna visning får vi följa med museets samlingsintendent, Josefin Kilner, som dyker ner i modeklassiker och modeikoner som stått emot årens alla säsongsväxlingar. Vi tittar bland annat på skjortan Jokapoika, designad av Vuokko Eskolin-Nurmesniemi för Marimekko och handväskan Kelly av Hermès från 1930-talet som blev en klassiker när skådespelaren Grace Kelly bar den. Vi utforskar också den plisserade sidenklänningen Delphos, skapad av makarna Fortuny och Negrin, som har varit i produktion i över 100 år.

Inför ditt besök

Det är ett begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka en plats genom att mejla till: pedagog.designmuseum@kultur.goteborg.se. Obokade platser släpps fram till att visningen börjar.

Bild: Väskan Kelly från Hermés. Foto: Röhsska museet.