Design talks: En ny era av modetalanger

Hur arbetar modeskapare kreativt och samtidigt intellektuellt med frågor inom hållbarhet och innovation? I Design talks undersöker vi förutsättningarna för att skapa framtidens mode.

Välkommen till ett samtal mellan Jennie Rosén, vd på Swedish Fashion Council, och Ane Lynge-Jorlén, vd för Designers’ Nest.

Jennie Rosén är vd för Swedish Fashion Council. En visionär inom sitt område – driven av design, tech och innovation verkar hon för att reformera modesystemet på global nivå. Detta återspeglas i Swedish Fashion Councils arbete för att främja svenska talanger, genom inkubatorn Swedish Fashion Talents, och att uppmuntra till samarbete inom och över gränser för att driva modeindustrin in i en ny era.

Ane Lynge-Jorlén är vd för modedesignplattformen Designers’ Nest, som är ledande i Norden inom support och internationalisering av nya modetalenger. Dessutom är Lynge-Jorlén fil dr i modeteori och historia och har publicerats i böcker och tidskrifter internationellt och hon har curaterat modeutställningar på bl.a. Designmuseum Danmark, Prins Eugens Waldemarsudde och Herning Museum of Contemporary Art.

Inför ditt besök

Det är begränsat antal platser till föreläsningen, ingen föranmälan krävs. Antalet deltagare anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster.

Röhsskas modedagar 2022 görs i samverkan med Swedish Fashion Council och TEX! by Marketplace Borås.

Toppbild: Idaliina Friman, Designer´s Nest 2021. Foto: James Cochrane.