Barn och unga – Visning

Babyvisning: FORMLEK

Passerade tillfällen
Tis 21 maj 2024
10:15 – 11:00
Låt hundra blommor blomma och Torsten & Wanja Söderbergs sal
Ingår i entrébiljetten

Tillfället är fullbokat!

Titta på form och design där bebisarna bestämmer takten!

Till utställningen Låt hundra blommor blomma har formgivaren Lisa Marie Bengtsson designat ett rum för barn mellan 0–5 år och deras vuxna. Trasmattor, vävstolar och återbrukat material har omvandlats till lekobjekt som utgör kärnan i rummets utformning. I denna babyvisning får du uppleva museets FORMLEK tillsammans med din bebis och formgivaren bakom, Lisa Marie Bengtsson. En perfekt aktivitet för dig som är föräldraledig eller barnvakt till en bebis.

I utställningssalen finns möjlighet till paus för hungriga eller ledsna bebisar under visningen. Ta gärna med bärsele eller sjal eller låna bärsele av oss på plats. Det går även bra att ta med sig barnvagnen på visningen. Visningarna sker innan öppettid och efteråt kan du titta vidare på egen hand.

Vad är FORMLEK?
FORMLEK sätter barns lek och nyfikenhet i fokus! Inspirerad av utställningen Låt hundra blommor blomma (länk) har formgivaren Lisa Marie Bengtsson tillsammans med barn skapat ett interaktivt rum där vävens komponenter och ingredienser utgör grunden för upptäckande och fri lek. Här uppmuntras både barn och vuxna att tillsammans utforska sin omgivning.

Vem är Lisa Marie Bengtsson?
Lisa Marie Bengtsson är en formgivare som arbetar i gränsöverskridande konstnärliga processer, ofta i samarbete med andra aktörer inom design och konst. Hon specialiserar sig på design, särskilt för barn, och strävar efter att lyfta fram barns kreativitet med fokus på hur fri lek kan påverka och berika deras utveckling och lärande. De senaste tio åren har hon fokuserat på att skapa miljöer, utställningar och föremål som främjar lekfull och utforskande design.


Läs mer om Lisa Marie Bengtsson här.

FORMLEK är en del av utställningen Låt hundra blommor blomma.


Inför ditt besök

För vuxna med barn 0–5 år. Barnvagnsparkering och toaletter med skötbord finns på källarplanet. Begränsat antal platser. Max 10 vuxna med barn per visning.

Samling i receptionen.

TILLFÄLLET ÄR FULLBOKAT.

Bild: Lisa Marie Bengtsson.