Ung Svensk Form 2020

Vad pågår på den unga designscenen i Sverige idag? I utställningen Ung Svensk Form 2020 visas unika verk från produktdesign till konsthantverk.

Röhsska museet står som värd för den årliga vandringsutställningen Ung Svensk Form. I utställningen visar 25 unga formgivare projekt som utmanar olika metoder och tekniker inom designområdet.

– Unga formgivare har en imponerande förmåga att lyfta viktiga frågeställningar med intelligens, nyfikenhet och humor. Ung Svensk Form 2020 bjuder på hantverksskicklighet och materialkänsla i världsklass, säger Karin Wiberg, projektledare på Ung Svensk Form.

För unga formgivare
Röhsska museet har en lång tradition av att visa upp design och konsthantverk av unga nationella och internationella formgivare.

– Mer än någonsin behöver museer vara plattformar som lyfter yngre aktörer inom de kreativa näringarna för att en bredare allmänhet ska kunna ta del av den mångfald som finns och inte minst ge formgivarna en chans att visa upp sin kompetens och kreativitet, säger museichef Nina Due.

Bild: Ung Svensk Form 2020 i Arkitekturhallen, foto: Carl Ander, Röhsska museet. 

Om Ung Svensk Form
Ung Svensk Form är en jurybedömd utmärkelse och vandringsutställning som har till syfte att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk formgivning. Ung Svensk Form fyller en funktion som ett forum där möten mellan formgivare, producenter och publik uppstår.

Utställningen pågår mellan 3 oktober till 1 november 2020.

Ladda ner Ung Svensk Form 2020 foldern här.

Utställningen Ung Svensk Form 2020 är en samproduktion mellan Föreningen Svensk Form och ArkDes, med stöd av IKEA, IKEA Museum och Malmö stad.

Toppbild: Pushing Embroidery av Emilia Elfvik. Ung Svensk Form 2020. Bildspel: se folder för mer information och för att se samtliga utställda verk.