Utställningsarbete från tre perspektiv

Föreläsning

Utställningsarbete från tre perspektiv

Hur kan man vara relevant idag, respektfull inför det förflutna och samtidigt förbli aktuell för en framtida publik? Hör tre olika röster berätta och resonera kring den komplexa processen i ett utställningsarbete.

Vilka frågor om artefakter, sociala vanor och berättelser är viktiga för en kurator att ta med i arbetet inför en utställning? Målet är ofta att skapa igenkänning i nuet, visa respekt för det förflutna och samtidigt förbli relevant i framtiden.

I den här föreläsningen presenteras tre olika perspektiv och reflektioner om den komplicerade balansen i skapandet av en utställning.

Medverkande:
Nina Due, museichef för Röhsska museet. Nina Due har tidigare varit utställningschef för Design Museum i London och intendent på Victoria and Albert Museum.

Ezra Shales undervisar på Massachusetts College of Art and Design och har bland annat givit ut The Shape of Craft där en kritiker identifierade honom som en ”filosof på fabriksgolvet”.

Jessica Hemmings är professor i hantverk och är vice prefekt för forskning vid HDK, även hon med ett flertal publikationer bakom sig så som In the Loop: Knitting Now och The Textile Reader.

Programaktiviteten sker i samarbete med Högskolan för Design och konsthantverk, HDK.

Föreläsningen hålls på engelska.