Design som en del av lösningen med Alice Rawsthorn

Design som en del av lösningen med Alice Rawsthorn

Hur kan design bidra till att lösa dagens stora samhälls-, och miljöproblem? Hör den prisbelönta designkritikern och författaren Alice Rawsthorn berätta om designens potential att uppnå sociala, politiska och ekologiska mål.

I en turbulent tid undersöker Alice Rawsthorns nya bok, Design as Attitude, designens potential att hjälpa oss att utveckla nya lösningar på stora utmaningar såsom miljö-, och flyktingkriser, ökningen av ojämlikhet och intolerans, och till nya lösningar och utvecklingen av teknik som förbättar våra liv. I den här föreläsningen lyfter Alice hur en ny generation av designer använder digitala verktyg för att hantera dessa problem genom att följa sina sociala, politiska och ekologiska mål.

Alice Rawsthorn är en prisbelönt designkritiker och författare till de kritikerrosade böckerna Design as Attitude och Hello World: Where Design Meets Life. Hennes veckovisa designkolumn för The New York Times syndikerade världen över i ett decennium. Alice är en ledande föreläsare inom design som medverkat vid viktiga globala evenemang som inkluderar bland annat TED och World Economic Forum i Davos.

Föreläsningen är ett samarbete med Röhsska konstslöjdmuseets vänner. Medlemmar har fri entré.

Föreläsningen hålls på engelska.

Toppbild, foto: Michael Leckie.