Box Summer Studio Festival
ons 9 okt

Gothenburg design festival

Box Summer Studio Festival

Som en festival i en festival iscensätter Box Summer Studio en intim föreställning under två dagar på Röhsska museets innergård. Studion rör sig i skärningsfältet mellan design, konst, dans och arkitektur.

Box Summer Studio Festival äger rum i och runt en tillfälligt lysande tältstruktur på Röhsska museets innergård. Genom att undersöka föreställningen som format och situation experimenterar studiomedlemmarna med samspelet mellan enskilda performance och objekt. Festivalen är samtidigt en kollektiv process där de olika medlemmarna arbetar tillsammans utifrån platsen. Det finns möjlighet att ta del av Box Summer Studio festivalen vid två tillfällen.

Box Summer Studio skapar utväxlingar och samarbeten mellan aktörer med bakgrund inom konst, design, arkitektur och dans. I år har Box Summer Studio bjudit in doktoranden och regissören Linn Hilda Lamberg och konstnären, skribenten och curatorn Maja Hammarén som inspiratörer och workshopledare. Box Summer Studio har utvecklats av konstnären Gustav Lejelind och curatorn Henrik Sputnes och är ett samarbete mellan Galleri Box och HDK.

Vänligen observera att det är begränsat antal platser.

Aktiviteten ingår i Gothenburg design festival, producerad i samarbete med HDK – Högskolan för design och konsthantverk inom ramen för Mötesplats Röhsska.

Kvällsöppet till kl 20 torsdag 10 oktober.

Toppbild, foto: Henrik Sputnes

  • ons – 9 okt  •  16:00
  • 240 minuter
  • Ingår i entréavgiften
  • Röhsska museets innergård
  • Mötesplats Röhsska Performance Workshop

Fler tillfällen