Är du fotograf?

Fotografera utställningar, dokumentera museiföremål och bildbehandla. Skulle det passa dig eller någon du känner? Just nu söker vi en erfaren fotograf till ett 50% vikariat under sex månader.

Röhsska museet erbjuder en utvecklande tjänst där du kommer arbeta nära kollegor inom utställningar, samlingar, pedagogik såväl med kollegor inom museets övriga verksamheter samt med externa aktörer.

Genom utställningar, samlingar, kunskapsuppbyggnad, program och pedagogik arbetar vi för att göra människor delaktiga i stadens design, formgivning och utveckling. Vi vill vara en levande och tillgänglig mötesplats där olika röster kommer till tals. Vill du jobba med oss och ingå i en dynamisk och kreativ grupp? Nu söker vi en erfaren fotograf till ett 50% vikariat under 6 månader.

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår:

 • Fotografering av museets föremål för löpande arbete med digitalisering, nyförvärv, registrering i databas (Museum Plus)
 • I samråd med föremålsregistrator lägga ut faktabilder på e-webb
 •  Fotografera och dokumentera utställningar, utföra högkvalitativa bildbeställningar till böcker och tidskrifter vernissager och händelser av intresse för museet.
 • Säkerställa att vi följer lagar för bild, ljud och film
 • Produktion av videofilmer/bildspel till utställningar/webb
 • Hantera filmfiler i relevant redigeringsprogram. Filhantering inom video så som textning, rendering, konvertering av videofiler m.m.
 • Säkerställa att museets bildmaterial förvaras säkert och tillgängligt
 • Bildbearbetning innan publicering, hantering av pressbilder
 • Ljudinspelning av föreläsningar efter överenskommelse
 • I samråd med utställnings- och samlingstekniker ta hand om planering, logistik och hantering av media och mediateknik till utställningar.

Dina ansvarsområden kommer att vara; Fotostudio, BUS Bildupphovsrätt (webbsida och trycksaker), YouTube, .SE Domännamnshantering.

Kvalifikationer
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning fotografering. Du är kommunikativ och har vana av att arbeta med många interna och externa kontakter. Du har förmåga att prioritera och är metodisk. Du är strukturerad och effektiv och har erfarenhet av att självständigt planera och leda ditt arbete. Då arbetet kräver nära samarbete med kollegor internt, är det viktigt att du är lyhörd och flexibel i ditt arbetssätt. Du är öppen och utåtriktad samt van vid att uttrycka dig på engelska i både tal och skrift. Du har erfarenhet av administrativt arbete och van att använda digitala plattformar. Du är målinriktat samt är van att hålla deadlines. Tjänsten ställer höga krav på förmågan att kunna ta högkvalitativa bilder och anpassa bilduppgiften efter önskad nivå vid interna och externa uppdrag, därför är tidigare erfarenheter av stor vikt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad, vikariat
Omfattning: Deltid om 50%
Tillträde: 2021-11-08 – 2022-05-07

Ansökan
Ansök senast: 2021-09-25
Din ansökan tas emot via mailansökan till maria.forneheim@kultur.goteborg.se senast 2021-09-25

I din ansökan ska du bifoga följande underlag:

 • CV med erfarenheter och kontaktuppgifter till tidigare arbetsplats/referenspersoner
 • Personligt brev
 • Två referensbilder som visar på kvalitativ föremålsfotografering

Foto: Carl Ander, Röhsska museet.